HHaber

Hergün bir bardak yeterli, denemek lazım…

Bu Kür çok kolay hazırlanmakta ve sigara illetinden kurtulmayı sağlamaktadır.
Profesör tarafından önerilen Karabaş otu ve kekik ile hazırlanan sigara bırakma kürü ile sigara alışkanlığınız kısa süre içinde yok olacak. deneyin ve sağlığa adım atın.
Kür nasıl hazırlanır?
Malzemeler:
✨7 tane başak şeklindeki karabaş otu
✨1 bardak su
Kaynattığınız su içine 7 adet karabaş otunu atın. Bu şekilde 6-7 dakika kaynattıktan sonra ılımasını bekleyip süzün ve canınız ne zaman sigara isterse bu karışımdan bir yudum için. Bunu öğlene kadar tüketin. Bittikten sonra ise öğleden sonra içilecek ve etkisini artıracak olan kekik kürüyle devam edin.
Kekik kürü nasıl hazırlanır?
Malzemeler:
✨1 tatlı kaşığı kuru kekik
✨1 bardak su
Su kaynasın, içine bir tatlı kaşığı kuru kekik atın ve bu şekilde 6-7 dakika daha kaynatın. Ocağın altını kapadıktan sonra ılıyınca süzün ve dilediğinizde için.
Ayrıca sigarayı bırakma hususunda yardımcı olabilecek diğer şifalı bitkiler de şunlardır:
✨Zencefil, toksinlerin solunum sisteminden uzaklaştırılmasına yardımcı olan anti-enflamatuar (iltihap karşıtı) bilhassare sahiptir. Potasyum, magnezyum, beta-karoten ve çinko gibi fazlası vitamin ve mineral içerir.
Bazı zencefil ekstrelerinin akciğer kanseri hücrelerini öldürdüğü de bilinmektedir. Bir bitki olarak fazlası yemeğe zencefil ekleyebilir ya da zencefil çayı şeklinde tüketebilirsiniz.
✨Zerdeçal: ‘Altın baharat’ olarak da tanınan zerdeçal, anti-enflamatuar (iltihap karşıtı) özellikleri sayesinde ciğerlerimizin temizlenmesine de yardımcı olur.
✨Elma: “Günde bir elma doktoru evden uzak tutar” atasözünü biliriz. Çok çeşitli flavonoidler, vitaminler ve antioksidanlar, bilhassa de akciğer hastalıklarına karşı etkin bir şekilde karşı koymanıza yardımcı olan C vitamini içerir.
✨Sarımsak: Güçlü bir antibiyotik ajan olarak fonksiyon gören ve akciğerlerimizi tıkayan solunum yolu enfeksiyonlarının üstesinden gelmeye
yardımcı olan allisin adı verdiği bir bileşik içerir. Sarımsak aynı vakitte iltihabı azaltmaya, astımı iyileştirmeye ve akciğer deki hastalık ihtimallerini azaltmaya yardımcı olur.
✨Yeşil çay, kalp damar sağlığını iyileştirmede etkili olan, çeşitli iyi olmayan hastalıklara karşı koruyan ve sıvıları ciğerlerimizden alan güçlü antioksidanlar içerir. Yeşil çayın içerisinde tespit edilen şifalı bitkiler anti mikrobiyaldir, ciğerlerimizin içlerinden mukusun gevşemesine yardımcı olur.
✨Turp giller: Bu sebzelerde bulunan klorofil detoksifiye edici görevi görür ve kanın süzülmesinde ve toksinlerin vücudumuzdan atılmasında yardımcı olur.
Brokoli, karnabahar, lahana, brüksel lahanası vb. bağışıklık sistemimizi güçlendiren C vitamini bakımından zengindir.
✨Meyve (portakal, limon, nar) ve sebzeler (havuç, kereviz, salatalık, kabak, patlıcan) Sigara, kalsiyum minerali ile C ve D vitaminleri gibi önemli gıda maddelerinin emilimini engeller. İçilen yalnızca bir sigara bile vücuttan 25 mg C vitamininin boşalması manasına gelir.
Araştırmalar daha çok meyve sebze tüketmenin hem eksilen vitamin, mineral depolarını takviye edeceğini hem de sigara içme isteğinin azaltılmasına yardımcı olma ihtimalini öne sürmektedir. Sigarayı bırakmaya başladığınızda gıdaların tadı daha iyi gelmeye başlar ve lezzetler daha belirgindir, yiyeceklerden daha çok keyif alırsınız.
✨Ginseng Çayı: Bazı araştırmalar, ginsengin nikotin bağımlılığı için tedavi edici olabileceğini düşündürmektedir zira ginseng beyinde zevkle alakalı olan ve tütün içerken bırakılan bir nörotransmiter olan dopaminin etkisini zayıflatabilmektedir. Ginseng çayı içmek, sigara içmenin cezbediciliğini azaltabilir ve daha az eğlenceli duruma getirebilir.
✨Süt ve süt ürünleri: Yapılan çalışmalarda sigara içenlerin fazlası süt içmenin sigaralarına tuhaf, acımsı bir tat verip keyfinin fenalaştığını bildirmiştir. Dolayısıyla süt içmek sigaradan uzak kalmak için bir yardımcı olabilir.
✨Patlamış mısır: Sigarayı bırakırken devamlı bir atıştırma dürtüsü hissedebilirsiniz. Çünkü ellerinizi ve ağzınızı sigarayla meşgul tutamazsınız ve diğer şeyler ararsınız. Eğer iştahınız artmışsa ya da yemek yemeyi durduramıyormuş gibi hissediyorsanız Amerikan Kalp Derneği’nin önerisi patlamış mısır yemek.
Sizi meşgul etmekle kalmaz, aynı zamanda kendinizi doygun hissetmenize yardımcı olarak sigara içme dürtüsünü azaltır. 1 bardak yağsız/tuzsuz patlamış mısır yalnızca 65 kalori içerir, patlatırken de geçen süre ile meşguliyet artar.
✨Dondurulmuş kara üzüm: Amerikan Kalp Derneği sigarayı bıraktıktan sonra meydana çıkan şeker isteklerinin önüne geçmek amacıyla dondurulmuş kara üzüm önerisinde bulunuyor.
Dondurulduğu için hem yemek için belli bir süre geçecek hem de şeker talepleri baskılanmış olacaktır neticesine varılmış.
✨Tarçın çubuğu: Tarçın çubuğunu emmek güzel bir tat verip kalorisiz bir çözüm sunuyor. Aynı zamanda elde de tutulup, oynanabileceği için sigaradan uzak tutacağı tarafında öneriler bulunuyor.
Sigarayı bırakmaya çalışırken ne tüketilmemesi gerekliliğini bilmek de yardımcı olacaktır. Kafein, et, şekerli ya da baharatlı yiyecekler sigaranın keyfini çoğaltır ve içmeye teşvik eder.