HHaber

Tam altız bebek doğurdu, 30 yıl sonra bakın ne oldu

Ve işte beklenen haber gedli. Onların da bir bebekleri olacak, onlar da anne baba olacaklardı. Çift müjdeli haberi aldıkları anda mutluluktan havalara uçmuştu. O günler tamamen geride kalmıştı artık. Bir an önce bebekleri doğsun ve ailelerine katılsın istiyorlardı. Genç kadın hamileliğinin altıncı haftasında doktor muayenesinden geçti ve işte o andan sonra artık hayatları asla eskisi gibi olmayacaktı. Çünkü bir değil tam tamına altı bebek vardı karnında…
Duyduklarına inanmakta zorlansalar da bu gerçekti. Böyle bir şeyi kesinlikle beklemiyorlardı. Durum böyle olunca da genç kadının, doğumdan çok daha önce hastaneye yatması gerekmişti. Altız bebek doğumu kolay bir işlem olmadığından gözlem altında kalmalıydı.
Bu genç ve güzel anne, hamileliğinin 31. haftasında erken doğum ile tam altı sağlıklı kız bebek dünyaya getirdi. Bebekler sezaryen ile dünyaya gelmişlerdi ve dünyada doğan ilk altız bebek onlar idi. Bir yıl sonrasında ise bebeklerin sağlığının tamamen iyi olduğuna karar verilince, hepsi de taburcu edildiler. Babaları yaptığı açıklamada;
“31. haftada dünyaya geldiler. Bazılarının ciğerleri tam olarak gelişmediğinden tedaviye başlandı” demişti. Bütün dünyanın gözü onların üzerindeydi.
Bu çift yılda 11 bin adet bebek bezi kullanıyordu. Bebekler bir yaşına girmeden önce doğru düzgün uyku bile uyuyamamışlardı düşünebiliyor musunuz? Hayatları bebeklerin altını değiştirmek, onları doyurmak ve fırsat buldukça uyumaktan ibaretti.
Çocukları büyütürken maddi açıdan olduğu kadar, ruhen ve bedenen de elbette zorlandılar. Okul aktiviteleri ve ergenlik çağı derken anne ve baba hayatlarını tamamen kızlarına adamak zorunda kalmışlardı. Anneleri; “O yılları hayal meyal hatırlıyorum. Keşke çocuklarımızla daha fazla vakit geçirebilseydik” dedi. Çiftin kendilerine ayıracak vakitleri olmasa da altı kızlarıyla gurur duyuyorlardı.
Evlerinden sevgi ve kahkaha asla eksik olmadı. Kız kardeşler birbirlerine inanılmaz bağlı idiler. Bugün altızlar tam 30 yaşına girdiler ve hepsi de güzel birer kariyere sahipler.
Bazıları evlenip kendi ailesini kurdu. En küçükleri, 2014 yılında bir kız dünyaya getirdi. İkizler arasında en erken çocuğu olan da oydu. Altız bebekten sonra şimdi de torunları olunca çok sevindiler. Evleri yakın olduğundan torunlarıyla olabildiğince vakit geçirmeye başladılar.
Altızların annesi: “Küçük yaştaki çocukları çok seviyorum. O kadar çok öğretilecek şey var ki… Zamanınız olmasa bile torununuza her daim zaman ayırıyorsunuz” dedi. Böyle büyük bir aileye sahip oldukları için çok ama çok şanslı olduklarını hep söylüyorlar. Artık bol bol zamanları varken torunlarıyla ilgilenebiliyorlar. Belki de ileride daha fazla torunları olur. Altızlar doğum günlerini de kısa süre önce birlikte kutladı. On yıl sonra ilk kez beraber tatile çıkıp tüm kardeşler eğlendiler. İşte o fotoğrafları. Harika bir aile değil mi..?