HHaber

Beklenen Güzel Haber Geldi

28 Temmuz’da birçok bölgede aynı anda başlayan, yoğun olarak Ege ve Akdeniz olmak üzere Türkiye’nin birçok noktasını esir alan yangınlar devam ediyor. Yangınlara havadan ve karadan müdahale devam ederken Marmaris’teki yangınlardan sonra Manavgat ve Gündoğmuş’taki yangınların da kontrol altına alındığı belirtildi.

İşte saat saat yangınlarda son durum
21.20 MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU SON DURUMU AÇIKLADI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’daki yangınlarla ilgili, “Kritik noktalardaki alevleri durdurduk. Manavgat ve Gündoğmuş’taki yangınlar 218 saatte kontrol altına alındı. 5 ilçede 59 mahalle yangından etkilendi. Antalya’daki yangınlar İbradı ilçesi hariç söndürüldü.” ifadelerini kullandı. Ayrıntılar için tıklayın

20.44 BURDUR’DA ÇIKAN ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

Burdur’un Tefenni ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Yangında 250 dönüm alan hasar gördü. Burdur Valisi Ali Arslantaş “Orman İşletme Müdürlüğüne ait personel, arazözler, mermer ocaklarının iş makineleri, çevre belediyelerini itfaiyeleri, jandarma ekipleri, emniyet müdürlüğüne ait TOMA aracı, Orman Bakanlığının yangın söndürme helikopteri ve eline tırmık, kürek alan 400 civarındaki vatandaşlarımızla yaklaşık bir buçuk saatte yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor.” diye konuştu.

20.05 AYDIN VALİSİ AKSOY SABOTAJ İDDİALARIYLA İLGİLİ OLARAK “HER BİLGİYİ DEĞERLENDİRİYORUZ” DEDİ

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Çine ilçesindeki orman yangınının yerleşim yerlerini tehdit eder boyuta geldiğini, Bozdoğan ilçesindeki yangının ise yayılmadan devam ettiğini söyledi. Vali Aksoy, sabotaj iddialarıyla ilgili soruyu da “Biz her bilgiyi değerlendiriyoruz, şu anda elimizde somut bir bilgi yok. Ancak her ihbarı değerlendiriyoruz. Somut bir bilgiye ulaştığımızda kamuoyuyla paylaşacağız.” şeklinde cevapladı.

19.24 KÖYCEĞİZ’DEKİ YANGININ 9’UNCU GÜNÜNDE 5 MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ

Köyceğiz’in Yangı Mahallesi’ndeki makilik alanda, geçen 29 Temmuz’da saat 13.30 sıralarında çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle ormana sıçrarken söndürme çalışmaları, 9’uncu günde de devam etti. 2 uçak, 4 helikopter ile havadan, çok sayıda orman işçisi ve itfaiye erinin karadan müdahale ettiği yangında, alevlerin tehdit ettiği Çayhisar, Zeytinalanı, Pınarköy, Sazak ve Çövenli mahalleleri tedbir amacıyla boşaltıldı. Yangın, rüzgarın etkisiyle büyümeye devam ediyor.

18.35 AKÇAOVA’DA MAHALLELER RİSK ALTINDA

Aydın’ın Çine ilçesinde bulunan 4 bin nüfuslu Akçaova’da yangın nedeniyle 4 mahalle tehdit altında bulunuyor. Rüzgarın da etkisiyle bir anda büyüyen yangın hızla mahalleye ilerleyişini sürdürüyor. Ayrıntılar için tıklayın

16.35 YATAĞAN’DAKİ YANGINA HAVANDAN VE KARADAN MÜDAHALE

Yatağan Termik Santrali’ne yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki Hacıveliler Mahallesinde başlayan orman yangının başlamasının hemen ardından 20 kilometre mesafedeki Menteşe Bayır Mahallesinde devam eden orman yangınından bir helikopter, arazöz ve işçiler bu bölgeye kaydırıld

16.32 AYDIN’DA ORMAN YANGINI

Bozdoğan ilçesine bağlı Altıntaş Mahallesi Beylikdere mevkisinde ormanlık alandan duman yükseldiğini görenler durumu orman ve itfaiye ekiplerine bildirdi.

16.30 – KÖYCEĞİZ’DE 5 MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ

Muğla’nın Köyceğiz ilçesine bağlı Ağla Mahallesi’ndeki ormanlık alanda başlayan yangın, Çayhisar, Zeytinalanı, Pınarköy, Sazak ve Çövenli mahallelerini etkisi altına aldı. Yangının yerleşim yerlerine yaklaşması nedeniyle 5 mahalle tedbiren boşaltıldı.