HHaber

Kaynanadan geline hediye

İnanamayacaksınız ama paketin içinden kullanılmış bir sünger çıktı. Bir tuhaf hissettim açıkçası, mana veremedim ne ki bu? Sordum anneme senin yatak odandaki aynanın üzerinde duran sünger mi yoksa bu diye evet dedi. Evde temizlik bezleri vardı ama bunu da kullanırım dedim, bozuntuya vermeden. Aile geleneği midir ki acaba dedim içimden de, kaynanadan geline… Annem konuya hemen el attı. Bunu kullan diye getirdim ama temizlikte kullan diye değil dedi… Yaa peki nasıl kullanacağım dedim, “Geçmişe sünger çekmek için kullanacaksın” dedi. O anlamamıştım.
Anneannem ve dedem çok fazla hır gür ederlermiş. Dedem de her seferinde anneanneme geçmişe bir sünger çek dermiş ama anneannem bunu yapamamış hiç. Dırdırları ile dedemi bıktırırmış. Peki neden kadınlar geçmişe sünger çekiyor da erkekler çekmiyor diye sordum anneme ve; “Erkekler unutkandırlar geçmişi hatırlamazlar kadınlar ise hassastır kendilerini üzen hiçbir şeyi unutmaz aklına geldikçe hüzünlenir dururlar ve etrafındakilere de hissettirirler bunu” dedi.
Anneannem de hatasının farkında olduğu, lakin bunu düzeltemediği için anneme nasihat olsun diye onun ilk evlendiği zaman ev ziyaretinde ona bunu hediye etmiş.
Evlilikte böyle bir şey işte yavrum geçmiş konuları bayat yemek gibi ısıtıp getirirsen bir kaç ısıtmadan sonra tadı kaçar, karın doyurmaz hale gelir. Ama geçmişe sünger çekersen tadınız hiç kaçmaz…
Ben neler düşünmüştüm, ne buldum. Her açıdan mahcup oldum. Büyüklerden öğrenecek çok şeyimiz var. Şimdi istiyorum ki kripto paralarımız çok kazandırsın ve etrafımızda ihtiyacı olan herkese de yardım edelim…