HHaber

Çürüyen Domatesleri Bu Haberden Sonra Bir Daha Atmayacaksınız

Domates, patates, limon, yumurta, elma… Hepsi sofralarımızın, öğünlerimizin olmazsa olmazları. Onlar aracılığıyla vücudumuz girecek olan vitaminler, mineraller ve pek çok unsur sağlığımız için çok değerli ve önemli. Peki pek çoğunun faydasının normalinde olduğu kadar çürümüşünde de olduğunu söylesek. Tüm çürümüş sebze ve meyvelerin öyle marifetleri var ki şaşırmamak elde değil. Artık atmaya eliniz varmayacak. O halde bu atıklarla neler yapabileceğimize hep birlikte göz atalım. Çürüyen ya da bozulan domatesleri çöpe atmak adetimizdir. Ancak bu domatesleri çöpe atmak yerine toprağa ekersek ne mi olur?
Zamanında tüketemediğimiz için bozulan domatesleri, hiçbir işe yaramayacağını düşünerek direkt çöpe atarız. Ancak çürümeye yüz tutan domatesleri çöpe atmak yerine toprağa ekersek domates fidesi elde ederek domates üretebiliriz. Domatesler, buzdolabında bekletilse dahi çok çabuk bozulabilir. Bu domatesleri çöpe atarak ziyan etmek yerine sadece dört aşamada sofranızda afiyetle tüketeceğiniz taze domatesler üretmeye ne dersiniz?
İşte o dört aşama:

✨1.Aşama: ilk olarak doğranmış veya bütün ancak bozulmak üzere olan domatesi dilimleyin.
✨2.Aşama: İçi toprak dolu olan saksınıza veya bahçenizdeki toprağa dilimleri aralarında boşluk olacak şekilde yerleştirin ve üstüne biraz toprak atın.
✨3.Aşama: 7-14 gün boyunca domatesinizi azar azar sulayın.
✨4. Aşama: Filizlenen domateslerden en sağlam olanlarını alın ve başka saksılara ekin. İşte tüm yapmanız gerekenler bunlar!