HHaber

Şükürler Olsun

Artık başkaca alacak bir şey kalmadığını fark edince, toplamış olduklarını el arabasına koyup yürümeye devam etti. Belki bir şeyler daha bulurum diye sokak sokak gezmeye devam edecekti. O anda evi önünde oturmakta olan bedensel engelli birini gördü. Ve o yoksul adam, hüzünlendi bu insanın haline. Kendine baktı, şükretti, Allah’a şükürler olsun ki, bedensel bir engelim yok, gezip dolaşabiliyorum, kimseye muhtaç değilim dedi.

Sonra o engelli adamın önünden de bir ambulans geçti ve o bedenseller engelli kişi de ta yüreğinden “Allah’a şükürler olsun ki hasta değilim diye” dualar etti.
Biraz sonra o hasta adam da hastaneye varmıştı. Hayatını kaybetmiş birinin götürüldüğünü gördü ve o da; “Allah’a şükürler olsun ki hayattayım, Elhamdülillah” dedi.

İşte insanız, bazen elimizdeki nimetlerin farkına varmıyoruz, ta ki bizden daha zorda olan bitini görmedikçe. Her ne halde olursak olalım, Allah’a şükredecek öyle çok sebebimiz var ki, yeter ki görmeyi bilelim… Öyleyse ne halde olursanız olun, hatta tam da ŞU ANDA elinizdeki nimetleri düşünüp Allah’a şükredin. Henüz geç olmadan, henüz hayattayken, henüz şükredebilecek iken… Rabbim hastalara maddi ve manevi şifa versin, nimetlerin kıymetini bilmeyi nasip etsin. Her şeye rağmen hayatta olanlar bu hayatın ücreti olan şükretmeyi, Allah’a teşekkür etmeyi ihmal etmesinler. Şu an siz şu anda bunları okuyabiliyorsunuz, belki de bir başkası size okuyor ve siz dinliyorsunuz. Bunun için Allah’a şükürler olsun… Bu güzelliği sevdiklerinizle paylaşın ve onlarında hakikati hatırlamalarına vesile olun. Bazen insan Allah’ın verdiği nimetleri unutabilir, ne güzel nimetlere sahip olduğunu hatırlatacak dostlara ihtiyacı vardır. Okuduğunuz için teşekkürler…