HHaber

Maskeleri Düşmek Üzere

BÜYÜKŞEN CİNAYETİ NASIL GERÇEKLEŞTİ?
Cinayetin üzerinden tam olarak üç yıl geçmiş olmasına rağmen katil bulunamamıştı. Müge Anlı programında mehir cinayeti olarak geçen bu cinayetin aydınlatılması için çalışıyor. Konya’da yaşanan olayda 54 yaşında olan Necla Büyükerşen ve 55 yaşındaki kocası Metin Büyükşen eve giren maskeli saldırgan tarafından pompalı tüfek tarafından öldürüldü. O sırada evde bulunan kızları Necla Büyükşen ise silahın dipçik darbesi ile yaralandı. Saldırgan ise kaçmayı başardı.

Olay sırasında başına darbe alan Büşra Büyükşen koşarak komşularından yardım istedi. Komşularının otomobilinde soluğu alan genç kız, olayı anlattı ve jandarmadan yardım istedi. Bunun üzerine olay yerine jandarma ekipleri sevk edildi ve Necla-Metin Büyükşen çiftinin cansız bedenleri ile karşılaştı. Yaralanan Necla Büyükşen ise görevlilerce ambulansla Konya Numune Hastanesi’ne kaldırıldı.

Necla ve Metin Büyükerşen çiftinin oğlu olan Osman Büyükşen ise geçtiğimiz günlerde Müge Anlı’nın programına annesi ve babasının cinayetinin çözülmesi için başvurdu. Hatta gözyaşlarına boğulan Osman Büyükşen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da yardım istedi. Osman Büyükşen, ‘ Anne ve babamın katillerini bulun’ diye yakararak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi. Öte yandan cinayetin tek tanığı olan Büşra Büyükşen’in ifadelerinde ise çelişkiler var.

BÜŞRA, BETÜL VE UĞUR’UN ÇELİŞKİLİ İFADELERİ
Olaydan sonra alınan ifadeler, görgü tanıkları, swap örnekleri, birincil görgü tanıklarının ifadeleri… Eldeki kanıtlara bakılınca kızları Büşra, gelinleri Betül ve oğulları Uğur’un çelişkili ifadeleri dikkat çekti. Programda Metin Büyükşen ve gelini Betül Büyükşen arasındaki telefon konuşması dinletildi. Ses kayıtları Müge Anlı ile Tatlı Sert programında dinletildi. Bu ses kayıtları ise mehir kavgasına işaret etti. Konuşmada, mehir kavgasını çözmek isteyen baba, mehir yerine bir araba ve 25 bin lira teklif ediyor. Ancak Betül mehirin hepsini istiyor ve anlaşamıyor.

GELİN AKRABASI İLE YAKALANDI İDDİASI
Necla-Metin Büyükşen çiftinin kızları Büşra ise gelinleri Betül’ün bir akrabası ile mesajlarını yakaladığını ve beraber olabileceklerini iddia etti. Gece 3’te yengesi ve yengesinin akrabası ile mesajlaşmalarını yakalayan Büşra Büyükşen, bu iddiaları söyledikten sonra hemen sustu. Büşra Büyükşen ve gelinleri Betül’ün arasının iyi olması sebebi ile Büşra’nın onları koruduğu da düşünülüyor.

JANDARMA KOMUTANI CANLI YAYINDA
Öte yandan o dönem görevde olan jandarma komutanı da canlı yayına çıktı ve çok çarpıcı iddialar ortaya attı. Evlerinde öldürülen Necla- Metin Büyükşen çiftinin cinayetini aydınlatmak için ‘özel ekip’ kuruldu. Komutan kanıtlardan bahsetti ve hem çiftin oğlu Uğur Büyükşen’de hem de Betül Büyükşen’in ellerinde barut kalıntıları olduğunu da ekledi. Kamuoyu çiftin kızları Büşra’nın da katillerle alakalı gerçekleri bildiğini ama gizlediğini düşünüyor.

BÜYÜKŞEN CİNAYETİNDE SON DAKİKA GELİŞMELERİ
Bugün programda gelin olan Betül’ün gönül ilişkisine odaklanıldı. Akrabası olan Mehmet Ali ile Betül’ün ilişki içinde oldukları iddia edildi. Betül Büyükşen ise ‘ Mehmet Ali’yi ben değil, kız kardeşim aradı’ diyerek iddiaları yalanladı. Betül, Büşra’nın olay günü Mehmet Ali ile konuştuğunu söyledi. Fakat Anlı, Betül’ün sözlerinin yalan olduğunu kanıtlarla ortaya çıkardı. Kanıtlara göre o gün Mehmet Ali telefonunu açmadı. Öte yandan cinayet sonrası ifadeleri olan jandarma eri ‘ Betül ile Mehmet Ali arasında geçen mesajlar gönül ilişkisi içeriyordu’ açıklamasında bulundu.

Müge Anlı’yı izleyenler korkunç cinayetin çözülmesini bekliyor. Neredeyse tabuların yerine oturduğu ve sona gelinen soruşturmada, izleyiciler katillerin belli olmasını istiyor. Şüpheler ise gelin olan Betül üzerinde yoğunlaşmış durumda.