HHaber

8 Yıllık Emekli Maaşı Kesildi

Emeklilik hakkını kontrol ettirdiği öğrenildi. Siz de vakit kaybetmeden e-devletten mutlaka kontrol edin…
İzmir’de yaşamakta olan Nazmi Özleyen’in 11 sene önce çalışmakta olduğu firma naylon çıkınca emekliliği iptal edildi. KOAH hastası Özleyen şu an ilaç masraflarını karşılayamıyor. İzmir’in Menderes ilçesinde ikamet eden 56 yaşındaki Nazmi Özleyen’in 11 sene önce kaynak işçisi olarak çalışmakta olduğu işletmenin sahte çıkması sebebiyle hayatı allak bullak oldu.
Sosyal Güvenli Kurumu (SGK) tarafından, çalıştığı firmanın naylon şirket olduğu ortaya çıkarıldı. SGK tarafından ortaya çıkarılan naylon şirkette çalışan Nazmi Özleyen’in prim günleri, işte bu sebepten iptal edildi. Nazmi Özleyen’in 8 sene boyunca aldığı emekli aylığı da bir günde kesiliverdi. Emekliliği iptal olan Nazmi Özleyen, ne yazık ki sigorta hakkını da yitirdi. KOAH hastası olan Özleyen, ilaçlarını alamaz oldu ve mağduriyetinin giderilmesi için yetkililere seslenerek yardım istedi.
BAKKALDAN ASKIDA EKMEK ALIYORUM
Emekliliğinin iptal olması sonrasında yaşadığı mağduriyeti dile getiren Özleyen; “Benim annemin ak sütü gibi helal olan emekli maaşımın bana geri verilmesini rica ediyorum” diyerek çağrıda bulundu. Bakkaldan askıda ekmek alan Özleyen 11 sene önce çalışmakta olduğu işletmenin naylon olması sebebiyle bu duruma düştüğünü ifade ederek; “3600 günden vergi indirimi kazanarak 2013’te emekli oldum. Yüzde 50 devamlı raporum var, KOAH hastasıyım ve hala tedavisini görüyorum. 8 seneden beri emekliydim ve en son maaşımı almaya gittiğimde alamadım. SGK’ya gidip durumu sorduğumda benim maaşımı iptal ettiklerini söylediler. Sebebi de 11 sene önce çalışmakta olduğum işletmenin sahte olmasıymış. Oradaki günlerim iptal olmuş ve çalışmakta olduğum günler de düşmüş. Bu yüzden de gün sayım yetmediği için emekli maaşım iptal edilmiş. 2013’te emekli oldum, maaşımı da alıyordum; ama aradan 8 sene geçtikten sonra bu duruma düştüm” dedi.
İLAÇLARIMI KOMŞULARIM ALMAYA BAŞLADI
Hastalığından ötürü sürekli kullanması gereken laçlarını temin etmekte bile güçlük çektiğini dile getiren Özleyen, naylon firmada yaklaşık 1 buçuk sene çalıştığını belitrri. Emekliliğinin bu sebepten iptal edilmesi sebebiyle bakkaldan askıda ekmek aldığını söyleyen Özleyen, zor durumda olduğunu aktardı. Çok mağdur bir durumda olduğunu söyleyen Özleyen; “Evim kira ve emekli maaşımdan gayri başka bir kuruş gelirim yok. Bakkaldan askıda ekmek alıyorum” dedi. Sigortası ve emekli maaşı da olmayan Özleyen’in ilaç masraflarını sırasıyla komşuları karşılıyor. İlaçları bitince ne yapacağını bilmeyen Özleyen yetkililere seslendi “Yetkililerden rica ediyorum. Benim hakkım olan maaşım bana iade edilsin” dedi.