HHaber

Bu Çay Korona Düşmanı

Saraçoğlu tek tek açıkladı! Lektinli gıdalar Kovid-19’a karşı
Lektinin, koronavirüsün dikensi çıkıntılarını kilitleyerek hareketsiz hale getirdiğini belirten Saraçoğlu, mercimek, nohut, pirinç, yulaf ve patlıcan gibi zengin lektin içerikli gıdaların tüketilmesini önerdi…

Koronavirüsün de spike’ları (dikensi çıkıntı) var biliyorsunuz, hücrelere onunla giriş yapabiliyor ve bu spikelar protein yapılı, aminoasit ve şekerden oluşuyor. Lektin içeren bir yiyecek yediğinizde, işte bu şekeri kendisine bağlıyor, yani spikeları hareketsiz hale getiriyor, kilitliyor. Lektinin en büyük özelliği bu” bilgisini paylaştı.

TATLI TÜKETİMİNE DİKKAT

Salgın döneminde özellikle lektin içeren gıdaların tüketilmesini öneren Saraçoğlu, “Lektin tahıl ve bakliyat grubunda var. Mercimekte, nohutta, pirinçte, buğdayda, arpada, yulafta, ayrıca patlıcanda bol lektin var, onları tüketin.

Bir de lütfen tatlı tüketimine sınırlama getirin. Yani ne kadar çok tatlı tüketirseniz, koronavirüse karşı bağışıklık sisteminizi o kadar çok zayıflatıyorsunuz. Çünkü şekeri seviyor” diye konuştu. DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ….