HHaber

Annesine Yapılanların Suçlusunu Bulmak İçin 11 Yıl İz Sürdü

CENAZESİNİ DAHİ GÖSTERMEDİLER

Ölüm haberini aldıktan sonra cenaze işlemleri için Kars’a giden Ayşegül Özkaçak; “Köye ulaştığımda annemin cenazesi otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu’na kaldırılmıştı. Ertesi sabah uyandığımda ise ablamlar bana cenazeyi bile göstermeden defin işlemlerini gerçekleştirmişler. Ölüm raporunu okuyan ablama neden öldüğünü sorduğumda ‘Tansiyonu düşünce kafasını yere çarpıp vefat etmiş’ dedi. Ben de o acıyla hiç şüphelenmeden İstanbul’a geri döndüm.” diye konuştu.

GERÇEK YILLAR SONRA ORTAYA ÇIKTI

Annesinin ci-naye-te kurban gittiğini tam 12 yıl sonra şans eseri öğrendiğini ifade eden Özkaçak; “Sevgi ablam beni arayarak ‘Annemin mezarını açacaklarmış, sen bir şey mi yaptın?’ diye sordu. Ben de konu hakkında bilgim olmadığını söyledim. Daha sonra ne olduğunu sorduğumda lafı geçiştirip telefonu kapattı. Ben de durumdan şüphelenerek savcılığı aradım, beni Kars’a çağırdılar. Savcı ile görüştüğümde bana annemin doğal yolla öl-me-diğini, ortada ci-nay-et olduğunu söyledi.” dedi.

BİRİLERİ DOSYAYI KAPATMAYA ÇALIŞMIŞ

Savcıdan annesinin darp edilip boğularak ö-ldü-rül-düğünü öğrenen Özkaçak; “Biz 6 kardeşiz ama cinayet dosyasında annem köyde yalnız yaşayan kimsesiz biri olarak gösterilmiş. Olay yerinde inceleme bile yapılmamış, akrabaların ifadesi alınmamış, faili meçhul olarak gösterilmiş. Adeta birileri el birliğiyle dosyayının üzerini kapatmaya çalışmış.” ifadelerini kullandı.