HHaber

Afganistan’da Okula Saldırdılar

Hayatını Kaybedenlerin Sayısı Arttı
Öte yandan Sayed-ul-Shuhada Lisesi yakınlarında meydana gelen patlamada bilanço ağırlaştı. Daha önce yaptığı açıklamada patlamada 25 kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tariq Arian, yeni bir açıklama yaparak, patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 30’a yükseldiğini, 54 kişinin ise yaralandığını açıkladı.Bu saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmazken Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, olayın Taliban tarafından yapıldığını dile getirdi.

Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid ise, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, suçlamayı reddetti ve saldırıyı kınadıklarını duyurdu.Saldırı sonrası Kabilliler, yaralılara kan bağışında bulunmak üzere hastanelere akın ederken bayrama günler kala düzenlenen saldırı, Afgan güvenlik güçlerinin ABD ve NATO’nun asker çekmesinin ardından terörle mücadelede kendi başına nasıl başa çıkacağı sorusunu akıllara getirdi.

ABD Başkanı Joe Biden, Afganistan’da bulunan Amerikan askerlerinin kademeli olarak 11 Eylül 2021’e kadar çekileceğini açıklamıştı.