HHaber

Atm’den para çekerken dikkat!

Zaten işin insanı şaşırtan yanı da bu adımdan sonra ortaya çıkıyor. Dikkatli baktığınızda fark ediyorsunuz ki aslında elinizde tuttuğunuz bu iyi saklanmış aparatın içinde gizli bir mini kamera bulunuyor. Bu kamera uzun saatler oyunca hiçbir desteğe ihtiyaç duymadan aktif olarak çalışıyor ve bu süre boyunca da aktif halde kalarak girdiğiniz tüm şifreleri size hissettirmeden bir bir kayıt altına alıyor. Akıllardaki soru ise şu: Bunca saat bu aparat gizli kamerayı nasıl aktif halde tutabilir ki? Enerjisini nasıl sağlıyor? Bu sorunun da basit bir cevabı var: Gücünü telefonlardan alışık olduğumuz bir batarya sağlıyor.
Elbette kaydettiği görüntüleri bir yerde depolaması gerekiyor. Bu aparatın hemen arka yüzünde de SD kart bulunmakta. Yani kaydedilen veriler bu hafıza kartında depolanıyor.
Şimdi bir sonraki adıma geçelim. ATM’lerde kartınızı yerleştirdiğiniz bölüm de aslında yeri geldiğinde dolandırıcıların oyununda büyük ve önemli bir parça olabilmekte.
Renginin ne olduğuna bakılmaksızın kartınızı soktuğunuz bu bölmeyi tedbir amaçlı yavaşça kendinize çekmeyi deneyin. Bu noktada bu bölmede herhangi bir sorun varsa aparat doğrudan elinize gelecektir.
Az önce ekranın altına yerleştirilmiş olan düzeneğe benzer bir düzenek de burada yer alabiliyor. Yani aklımıza gelmeyecek bir çok aparatı birebir kopyalayıp kredi kartı bilgilerini elde etmek için kullanıyorlar. Oysa dışarıdan bakıldığında kredi kartınızı soktuğunuz bu bölmeyi gerçeğinden ayırmak oldukça güç. Sadece birazngüç uygulayarak ‘bu oyunu’ görebilme şansınız var.
Bu aparatı da yakından incelediğimizde, asıl ‘mucize’ nin bu aparatın içinde olduğunu göreceğiz. Tersine çevirip bakıyoruz ve içinde kart bilgilerini kopyalamak için bir düzenek olduğunu görüyoruz. Günümüz teknolojisinde ise bunu yapmak oldukça kolay bir işlem.
Aparatın iç kısmına baktığımızda ise kart bilgilerini aynen kopyalayan minik bir sistemin yer aldığını görüyoruz. Böylece vatandaşların kartlarını birebir kopyalayabiliyorlar
Bununla da nakit çekim ve kredi çekimi dahil pek çok şeyi yapabiliyorlar. Kart takılan bölümü sallayarak sahte olup olmadığını anlayabilirsiniz. Orjinali yerinden oynamaz ve sahtesinden kolayca ayırt edilebilir. Tuş takımının bulunduğu aparat da kolayca kendinize doğru çekildiğinde size gelir. Şifre girerken de elinizle diğer elinizi kapatabilirsiniz. Böylece şifreniz güvende kalır.