HHaber

Pandemi Döneminde Esnafa Müjdeli Haber

Milyonlarca kişi merakla bekliyordu ve müjdeli haber geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. 3 ay 1000 lira hibe ve 750 lira kira desteği ile ilgili flaş karar. Ödeme 4 aya çıkarıldı. Böylece büyükşehirlerde gelir kaybı için 4 bin, kira yardımı için de 3 bin lira ödeme yapılacak. Diğer illerde ise 6 bin lira ödenecek. Başvurular 31 Mayıs saat 23.59’a kadar e-devlet üzerinden yapılabilecek.

Kira, gelir kaybı ve ciro kaybı ile ilgili düzenleme geçtimiz yılın aralık ayında Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. 3 ay boyunca gelir kaybı için 1000 TL, kira yardımı kapsamında ise büyükşehirlerde 750 TL, diğer illerde ise 500 TL destek ödemesi yapılıyordu. Kararın ardından kira desteği yardımına ilgi çok büyük oldu.Kira, gelir kaybı başvuru işlemi e Devlet ekranından gerçekleştiriliyor. Destek başvurusunun uygun bulunan esnafın ödemeler banka hesabına yapılıyor.

4 AYA ÇIKARILDI!
Ödemelere ilişkin bir müjde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Erdoğan “Salgının, faaliyetlerini olumsuz etkilediği esnaflarımıza yaptığımız aylık 1000 lira gelir desteğiyle, 750 lira ve 500 lira arasındaki kira desteği süresini 1 ay daha uzatıyoruz” dedi. Böylece gelir desteği 4 bin, kira desteği de 3 bin liraya yükseldi.