HHaber

Bakandan son dakika indirim açıklaması…

Kurdaki düşüşün fiyatlara yansımasında bakanlığın kendini göstereceğini, bu yönde çalışmalara başlandığını söyledi.

HEPİMİZ BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ

İş dünyasıyla temaslarının devam devam ettiğini, Anadolu’da da ayrıca temaslarda bulunacağını belirten, TBMM’de gazetecilerin sorularına cevap veren Nebati konuşmasına şöyle devam etti:
“4 Ocak’ta il başkanları toplantısı var. Ben sürekli toplumun içindeyim. İş dünyası ile buluştuk. Anadolu’ya da çıkacağız. Diğer sektörleri dinleyeceğiz. Önce şöyle bir rahatlama. O gerçekleştirildi. Bundan sonra yapacağımız şey hep birlikte çalışmak. O-bu yok sen-ben yok.”

ATO Başkanı Gürsel Baran ise “Göreceksiniz hep beraber izleyeceğiz; bir kaç gün sonra önümüzdeki hafta hemen hemen bütün alanlarda fiyat indirimleri olacak” açıklamasında bulundu.

TESK’ten indirim talebi…
“Jet hızıyla fiyatları yükselttiler aynı hızda indirsinler.”

Bakan’dan cevap gecikmedi.

“GEVŞEME BEKLENİYOR”

Ticaret Bakanı Muş da, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına cevap verdi. Bakan Muş, kurun düşmesine binaen fiyatlarda düşüş olup olmayacağına dair şöyle konuştu:

“Döviz kurundaki düşüşe bağlı olarak biz de fiyatlarda bir gevşeme bekliyoruz.”

PEKİ NE OLMUŞTU?

Dolar kurunda yaşanan hareketlilik sonrası gıda fiyatları normal olmayan artışlarla vatandaşı zora sokmuştu. Stokçuluk ve fırsatçılık nedeniyle reel rakamların çok üzerine çıkan fiyatlar vatandaşın tepkisini çekmişti. Kur fiyatlarındaki artışın yerini sert düşüşe bırakması ile birlikte market fiyatlarında da indirim beklenmekte. Özellikle gıda fiyatlarında dövizdeki yüzde 30’luk düşüşün yansıması e büyük talep.