HHaber

Burak Sergen’den Kötü Haber

Çoğunlukla Devlet Tiyatroları’nda görevler alan Sergen, Tiyatro kare, Tiyatro Baykuş gibi özel tiyatrolarda da, yönetmen ve oyuncu olarak olarak görevler aldı. Polis radyosunun kurulduğu dönemlerde ve daha sonra Radio Contact’ta kendi programını hazırlayıp sundu.

Televizyon ve sinema filmlerinde oynamakta olduğu rollerin yanı sıra İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda görevine de devam etmektedir. Son olarak Star Tv ekranlarında yayınlanan ‘’Kara Sevda’’ dizisinde “Galip Kozcuoğlu” karakterini canlandırmaktadır. Ekim 2015 ayında Star TV’de gösterilmeye başlayıp 2016’da da devam eden, yönetmenliğini Hilal Saral’ın yaptığı başrollerinde Burak Özçivit ve Neslihan Atagül’ün oynadığı “Kara Sevda” adlı dizide Zerrin Tekindor, Melisa Aslı Pamuk, Kaan Urgancıoğlu, Burak Sergen, Kürşat Alnıaçık da oynamaktadır.

Oyuncu ve şarkıcı Pamela Spence’le kısa süren bir evlilik yapan Burak Sergen, 1999 yılında kendisi gibi oyuncu olan Işıl Sergen’le evlenmiş, evliliğini 2018 de bitirmiştir. Cansın (d. 2009) adında bir erkek çocuk babasıdır.

Sergen son oynadığı dizilerden “Kara Sevda”da Galip karakterini, “Çukur” dizisinde Baykal karakterini canlandırdı. 2019 yılından itibaren Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Feyyaz karakterine hayat vermiştir. Yeni projelerde yer almaya devam etmektedir.