HHaber

Beklenen Gün Geldi! Bayram İkramiyeleri Hesaplara Yattı

Milyonlarca emekli, dul ve yetimin beklediği gün geldi. SSK emeklilerine 1100 lira bayram ikramiyeleri bugün, emekli sandığı ve Bağkur emeklilerine ise yarın ödeniyor. Paralar hesaplara yattı.

Emekliler, emekli maaş ve ikramiye ödemelerini ikametine en yakın banka şubesine giderek alabilecek. Bu nedenle bankalar mesai saatlerini değiştirdi. Yeni emekliler de bayram ikramiyesinden yararlanacak. Ölüm aylığı alanlara ise 275 lira ile 825 lira arasında ikramiye ödenecek.

Türkiye’de yaklaşık 12,7 milyon emekli ile dul ve yetim maaşı alanlar 2018 yılından bu yana her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde 1000 TL’lik ikramiye alıyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekli ikramiyelerine zam müjdesi verdi. Meclis’te yapılan yeni düzenleme ile bayram ikramiyesi 1100 liraya yükseltildi ve emeklilere iki bayram öncesi 2 bin 200 lira ödenmesine karar verildi. Zamlı ikramiyelerin ilki bugün ödeniyor. SSK emeklilerinin bayram ikramiyeleri bugün, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin ikramiyeleri ise 7 Mayıs’ta hesaplara yatırılıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ödenecek ikramiye miktarının 12,3 milyar lira olduğunu belirtti. Emeklilerin yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayan Bakan Bilgin, “Emek de emeklilerimiz de başımızın tacı. Emeklilerimizin 7 gün 24 saat hizmetindeyiz. Türkiye’mizin kalkınması için alın teri döken, ülkemizin her bir karışında emeği ve hizmeti olan emeklilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Aileleri ile birlikte hayırlı bayramlar geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.

HABERİN DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ..