HHaber

Bu Adam Bozuk Paralarını Tam 45 Yıl Boyunca Biriktirdi. Onları Yatırma Vakti Geldiğinde Şaşkınlıktan Küçük Dilini Yutuyordu!

Ciddi Bir Birikimci

Anders, ev sigortasıyla ilgili sorundan haberdar olmasa halen daha peni toplamaya devam ediyor olacağını itiraf etmişti. ABC News ile yaptığı röportajda şöyle dedi:
“Beş tane on dokuz litrelik damacana doldurmayı planlamıştım. Hedefim buydu ama durmayı başaramadım. Eğer dün hepsini yatırmasaydım durmayacaktım.” dedi. Anders biriktirmeyi bu seviyeye çeken tek kişi değil. Söylenenlere göre Çin’de Şenyang’da yaşayan Gan adında biri, yeni aldığı bir arabayı her biri bir yuan (yaklaşık 16 sent) değerinde 660.000 adet bozuk para ve 20.000 adet kağıt para ile ödemiş.

Anders’ın birikimi, Gan’ın toplam 3.991 kilo ağırlığındaki birikiminin yanında çok hafif kalıyor! Penilerini biriktirmeyi seven bir başka kişi ise, yine Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan Ira Keys. 81 yaşındaki bu beyefendi, biriktirdiği bozuk paraları 2015 yılında Slaton, Teksas’ta bulunan Prosperity Bank’e götürdü. Keys’in etkileyici birikimi toplam 227 kiloydu ve 816 $ değerindeydi.

Biriktirme huyu ile ilgili konuşan Keys, babasının kendisine bir keresinde “ne yaparsan yap, paranı biriktir” dediğini söyledi. Keys’in bu öğüde kelimesi kelimesine uyduğu kesin! Bütün bu parayı 1952 yılından beri biriktiriyordu.

Tüm Bu Para Nereye Gitti?

Herkesin aklındaki soru şu: Anders bu para ile ne yapmayı planlıyor? 5.000$ ile çok fazla şey yapılabilir. Kendisine güzel bir araba mı alacak? Belki de ailesi ve arkadaşları ile pahalı bir tatile çıkmaktır planı? Ne yazık ki Anders’ın aklındaki bu kadar eğlenceli bir şey değil. Ortaya çıkan bilgilere göre Anders’ı ödenmesi gereken bir diş tedavisi faturası beklemekte. Biriktirdiği para bu faturanın ödemesine gidecek. Yazık!