HHaber

Bu Adam Bozuk Paralarını Tam 45 Yıl Boyunca Biriktirdi. Onları Yatırma Vakti Geldiğinde Şaşkınlıktan Küçük Dilini Yutuyordu!

Anders’ın yaptığı her zaman yapılan gibi sıradan bir para yatırma işlemi değildi. Parasının tamamını peniler (yani 1 sent) halinde yatıracaktı. Bu da çok fazla peni demekti.

Anders bankaya o kadar çok peni yatırıyordu ki para bankaya kadar kamyonet ile getirilebilmiş, içeriye ise bir el arabası yardımıyla taşınması gerekmişti. Üstelik de yanında kendisine yardımcı olması için beş kişi bile getirmişti.
15 Damacana Dolusu Bozuk Para

Fotoğraftan da görebileceğiniz gibi bozuk paralar su damacanalarına konmuştu. Tam olarak 15 damacana dolusu! Her biri on dokuz litrelik damacanalar ağızlarına kadar peniler ile doluydular. Patlayacak gibi durmaktaydılar! Anders’ın bu peni yığınını nasıl boşalttığını ve saatler süren sayımın sonucunda bu meteliklerin toplam ne kadar ettiğini öğrenmek için okumaya devam edin… Biz küçük dilimizi yuttuk şaşkınlıktan!

Önceden Uyarmıştı

Bankaya bir dolu peni getirmenin alışılmadık bir şey olduğunu bilen Anders, banka ile önden iletişime geçti ve bankaya geleceğini söyleyerek onları getireceği peniler konusunda önceden uyardı. Bankanın kıdemli başkan yardımcısı Rylan Kilpatrick ABC News haber programına olanları şu cümlelerle anlattı: “Tabii ki, hepimiz de şaşkına döndük. Yıllardır başarılı bir şekilde biriktirdiğini söyleyebilirim.” Peki Anders tam olarak kaç yıldır bu penileri topluyordu?

Takdiri İlahi? Şu anda 70’li yaşlarının ortasında olan Anders, bu penileri tam 45 yıldır biriktiriyor. Kenara koyduğu ilk peni bir gün yerde bulup aldığı bir peniydi. Yerden aldı, eve götürdü, bir kenara koydu. 2015 yılında Louisiana’nın yerel gazetelerinden The News-Star‘la yaptığı röportajda şunları söyledi: “Yere düşmüş olan veya birinin unuttuğu bir peni bulmamın bana her zaman müteşekkir olmamı hatırlatmak için Tanrı’dan gelen bir mükafat olduğuna inanıyorum.” Ne kadar da güzel bir düşünce. Önemli Bir Keşif Anders sözlerine devam etti: “Dua etmeyi unuttuğum günlerin neredeyse tamamında karşıma düşmüş veya unutulmuş bir peni çıkıyor ve bana bunu hatırlatıyor.” Bu kadar basit görünen bir şeyin böylesine büyük bir etki yaratabiliyor olması inanılmaz değil mi!

Anders, penilerini yıllarca Ruston’daki evinde sakladı.

Halinden oldukça memnundu, fakat 2015 yılında penilerin toplam değerinin ev sigortası tarafından kapsanmadığını öğrendi. Bunu öğrendikten sonra ise tüm penilerini bankaya yatırma kararını aldı.

Peni Biriktirmek

Anders bir zamanlar Jackson Okul Yönetim Kurulu’nda gözetmen olarak çalışmaktaydı ve dersten atılan veya uzaklaştırılan öğrencilerin başında durmaktı görevi. Bu öğrenciler her seferinde biriktirdikleri penileri getiriyorlardı ve Anders da bunları onlardan satın alarak biriktirdiklerine ekliyordu. Anders “kimsenin, eşimin veya çocuklarımın bile karşılığını ödemeden bana peni vermelerine izin vermedim,” diyor. Bunun yanı sıra Anders şunları da sözlerine ekliyor: “Hiç peni harcamıyorum. Bir peni bile harcamak yerine bir dolar bozdurmayı tercih ediyorum.” DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ….