HHaber

Evde Çaydanlıkları Parlatma ve Temizleme Yöntemi

Çaydanlığınız bu sayede pırıl pırıl olmuş olacak. Bir diğer basit ve etkili yöntem ise, tuz ve sirke karışımını kullanmak. Bir yemek kaşığı tuz ile bir çay bardağı sirkeyi karıştırıp çaydanlığınızın içine koyun ve 10 dakika bu şekilde bekletin. Sonrasında çaydanlığın içini süngerle ovun ve lekelerden kurtulun. Bol suyla durulamayı da ihmal etmeyin.
Çaydanlıkta bulunan kireci gidermek için ise, bir patatesin kabuklarını soyun ve çaydanlığın içine atın Üzerine bir miktar su ekleyin. Bu şekilde yarım saat kaynattığınızda kireçlerin yok olduğunu görürsünüz.
Kireci temizlemenin bir diğer yolu ise; yumurta kabuğudur. evet doğru duydunuz, her gün yediğimiz yumurtaların kabuğu… Çaydanlığın içinde yumurta kabuklarını suyla kaynatırsanız iyi bir kireç çözücüdür yumurta kabukları.
Bir başka püf noktası da Porçöz adı verilen kireç çözücüyü çaydanlığın içine bir miktar döküp, çaydanlığın içine işlemiş kireç lekelerine doğru sallayarak tutmak. Bir müddet sonra kireç kalıntıları çıkacaktır. Tabi ki sonrasında yine çaydanlığı bol suyla yıkayın. Hatta içerdiği kimyasallardan arındırmak için mümkünse sirke içerisinde kısa bir süre bekletip, güzelce tekrar durulayın. İşte bu kadar ucuz ve kolay…