HHaber

Ramazan Ayı Kuralları Belli Oldu

Diyanet ramazanda uyulacak Kovid-19 tedbirleri, camilerde yapılacak ibadetler ve uyulması gereken kurallara ilişkin il müftülüklerine talimatname gönderdi. İşte talimatın detayları…

Diyanet İşler Başkanlığı ramazan ayında uyulacak Kovid-19 tedbirleri, camilerde yapılacak ibadetler ve din görevlilerinin uyması gereken kurallara ilişkin il müftülüklerine talimatname gönderdi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş imzalı talimatnamede, 2021 yılı ramazan ayının temasının “Şifa Ayı Ramazan” olarak belirlendiği bildirildi. Tüm dünyada ve Türkiye’de etkisini devam ettiren salgının, bir taraftan ruhu bunaltırken diğer taraftan da insan sağlığını olumsuz yönde etkilediği vurgulanan talimatnamede şu ifadelere yer verildi:

“Böyle bir dönemde ramazan ayı, orucuyla, Kur’an tilavetiyle, teravihiyle, iftarıyla, sahuruyla ve fitresiyle salgın hastalıktan bunalan ruhumuza ve bedenimize şifa olmaktadır. Bu bağlamda ramazan ayı boyunca bu ayın ruh ve beden sağlımıza olan katkılarına, bireysel ve toplumsal faydalarına dikkat çekilecek, toplumun bütün kesimlerinde bir farkındalık oluşturulmaya çalışılacaktır.”