HHaber

Otobandaki evsiz adam genç kadına ‘Arabana bin ve kapıları kitle’ dedi

Sadece hikayesini anlatarak yaptı… İyilik yapanlar gerçekten de iyilik buluyor. İşte bu olay, yardıma ihtiyacı olan kişilere elimizi uzatmamız gerektiğini çok güzel bir şekilde gösteriyor…
Genç kadın; “Fotoğraflarını görünce, ‘Ben de aynı duruma düşebilirdim’ dedim” şeklinde bir ifadede bulundu.
Çift, bu kendinden umutsuz adamın tekrardan eski hayatına dönmesi için elinden geleni yapmaya kararlıydı. Bunun için para ve yiyecekten daha fazlasını yapmalarını gerektiğini biliyorlardı. 10 Kasım tarihinde bir sosyal bağış sitesi üzerinden onun için kampanya başlattılar. Hedeflenen miktar 10 bin dolardı. Birkaç günde içinde 1.700 dolar para bağışı gelmişti. Müjdeli haberi vermek ve bunu kutlamak adına çift, evsiz adamın yanına gitti.
Evsiz adam suratında kocaman bir gülümsemeyle; “Bu miktar tekrardan ayaklarımın üstüne basmam için bana çok bile fazla” dedi. Bu iyilik hikâyesi internette giderek yayıldı. Şu anda ise toplamda 250 bin dolar toplandı. İnsanların ne kadar vicdanlı olduğu bir kez daha kanıtlandı. Hem çift, hem de evsiz adam bağış miktarını görünce gözlerine inanamadı ve inanılmaz mutlu oldular.
Her gün hüzünlü haberler okumaya alıştık. Böylesine haberler yüreğimizi ısıtıyor ve insanlığın hala var olduğunu gösteriyor. Hayattaki amacını kaybetmiş ve sokaklara düşmüş adamın hikâyesini göz önünde bulundurarak hepimizin böyle bir duruma düşme ihtimali olduğunu unutmayın. “Ne oldum dememeli, ne olacağım demeli” atasözü onun hayat hikâyesini çok iyi özetliyor….
“Eden bulur” diyoruz ve hep iyilik bulmanızı temenni ediyoruz… ❤