HHaber

Bu İsim Kimsede Yok

Nüfus memuru, “Hacı Mehmet Öksüz” adını kabul etmez çünkü ‘Hacı’ bir ünvandır, bu durumun kanunlara aykırı olduğunu söyler. Baba Öksüz, tüm kararlılığına rağmen ismi kabul ettiremez. Nüfus memuru ile daha fazla inatlaşmaz inatlaşmaya ama oğluna öyle bir isim seçer ki, memur bu sefer olmaz diyemez ve ismi olduğu gibi yazar…Öksüz, oğlunun adını Fatih Sultan Mehmet Han Öksüz olarak kaydettirir.
Fatih Sultan Mehmet Han Öksüz, şu sıralar üviversiteyi bitirip memleketine döneli 3,5 yıl olmuş. Memletinde avukatlık yapmakta olan genç adam, daha okula gitmeden ismini aldığı padişah Fatih Sultan Mehmet’in kim olduğunu, doğum tarihini, İstanbul’u kaç yaşında fethettiğini ve hangi tarihte öldüğünü bildiğini söyledi.
Toplamda 25 harften oluşan ismi ve soyismini bir kez duyanların bir daha unutmadığını söylüyor. İsmini çok sevdiğini söyleyen Öksüz, bu ismi taşımaktan gurur duyduğunu dile getiriyor. Her güzel şeyin zorluğu olduğu gibi isminin uzun olmasının da günlük hayatta bazen işlerini zorlaştırabildiğini söylüyor.