HHaber

Muzun Faydaları

* Demir eksikliği yaşıyorsanız demir içeren besinleri tercih ederek bu eksikliği tamamlayabilirsiniz. Muz da demir içeren besinlerden biridir. Alyuvar ve hemoglobin oluşturmakta yardımcı olur.

* Muzun asit bağlama özelliği de vardır. Eğer mide ekşimesi sıkıntısı yaşıyorsanız muz yiyerek yaşadığınız sıkıntıyı hafifletebilirsiniz. Muz doğal bir antiasittir.

* Muz tansiyonu düşürmeye de yardımcıdır. Felç veya kalp krizine karşı koruyucudur. İçerisinde sodyum oranı az potasyum oranı ise fazladır. Özellikle olgunlaşmış muzlarda en üst seviyededir.

* İçerisinde triptofan miktarı fazla olduğu için muz, depresyona karşı da koruyucudur. Triptofan, vücutta serotine dönüşür.

* Muzun içindeki safra maddesi ise bağırsak hareketliliğini destekler. Eğer kabızlık şikayeti yaşıyorsanız beslenme listenize muz eklemelisiniz. İçerdiği lf sayesinde kabızlık sorunu yaşamayacaksınız.

* Stresliyseniz bir muz yemek size iyi gelebilir. Çünkü, içindeki B vitanamini ile sinirlerinizi sakinleştirir.

* Muz ayrıca, vücut sıcaklığını dengede tutma konusunda da çok başarılıdır. Eğer ateşiniz varsa düşürmek için muz yiyebilirsiniz.

Okuduğunuz gibi muzun birçok yararı bulunuyor. Dengeli bir beslenme düzeninde tüketirseniz sağlığınıza sağlık katarsınız.

100 gram muzdaki besinler nelerdir?

-Kalori: 77 kcal
-Protein: 0.6 g
-Karbonhidrat: 17.6 g
-Lif: 1.6 g
-Yağ: 0.3 g
-C vitamini: 9.5 mg günlük değerin %15.8
-A vitamini: 38.0 ıu günlük değerin % 0.8
-Potasyum: 159.0 mg günlük değerin %4.5
-Kalsiyum: 4.0 mg günlük değer %0.4
-Demir: 0.2 mg günlük değer %1.2