HHaber

41 Yıl Sonra Nakledilen Naaş

Gözyaşlarına hakim olamamışlardır… Kars’ın Sarıkamış ilçesi Karakurt köyüne ait kabristan, barajda su tutulmaya başlanmasıyla su altında kalacağından oradaki kabirlerin nakledilmesine başlanmıştır. Yapılan çalışmalar kapsamında 21 Temmuz 1979’da Mersin’de meydana gelen terör olayında şehit olan Komiser Natık Karadeniz’in naaşının da, ailesinin isteği üzerine kabrinden çıkarılarak Mersin’e gönderilmesi istenmiştir.
Mersin Emniyet Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre 21.07.1979 tarihinde meydana gelen saldırıda Şehit olan Komiser Natık Karadeniz’in kabrinin bulunduğu Kars ili Sarıkamış ilçesi Karakurt Köyü, HES Projesi rezervuar alanında kalacağından, ailesinin talebi doğrultusunda Şehit Komiser Natık Karadeniz’in naaşı Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet ŞAHNE ve ailesinin katılımı ile Akbelen Şehitliğine törenle defnedilmiştir.
VATANDAŞLAR ŞAŞKINLIĞINI GİZLEYEMEDİ
Şehit polisin naaşının kabrinden çıkarılışı sırasında çevrede bulunan vatandaşlardan video çekenler, şehidin 41 yıl boyunca bedeninin hiç bozulmadığını, sanki yeni konulmuş gibi kefenin içerisinde bulunduğunu aktardılar. O anları kayıt altına alan vatandaşlar ise gördükleri karşısındaki şaşkınlıklarını ve gözyaşlarını gizleyemediler. Video kaydında; “Kefen ve bedeni öylece duruyor, şehidimiz çürümemiş öylece duruyor. Allah’ım ne kadar büyüksün. Kafirler inanmaz ama gözümle gördüm” denilerek hayretlerin dile getirilmesi, manevi duyguları coşturdu ve tüm dikkatleri çekti.