HHaber

Tuvalete Telefonla Girenler Yandı

Telefonlarımızın bakteri yuvasına dönüştüğünü ve telefon yüzeylerinin ortamdaki mikropları adete bir paratoner gibi topladığını unutmayalım. Tüm bu mikroplarla her an iç içeyiz. Hele bir de tuvalete telefonunuzla gittiğinizde oradaki tüm mikroplar ve bakteriler de telefonuzun yüzeyine tutunacaktır.

Kirli elimle telefona dokunmuyorum mikroplar bulaşamaz diye düşünmeyiniz. Tuvaletteki mikrop ve bakteriler sifon çekildiği anda her yere sıçrama özelliğine sahiptir. Ayrıca tuvalete telefonla girmenin sağlığınız açısından olumsuz bir yönü de tuvalette daha fazla oturmanızı sağlayarak, bu geçirdiğiniz uzun süre ile de rektum üzerinde basınç oluşmasıdır. Bu da Hemoroit olma ihtimalinizi arttırır.

Yapılan son araştırmalara göre elimizdeki telefonlarımız tuvaletten daha kirli. Üzerinde tuvalete oranla 18 kat daha fazla bakteri bulunduğu ortaya çıkmıştır.

Her an elimizde olan telefonlarımızın temizliğini asla geri plana atmamalıyız. Özellikle pandemi döneminde hasta olmak istemeyiz. Peki nasıl temizlemeliyiz? Uzmanlara göre telefonunuzu ayırabildiğiniz bütün parçalarını sökmelisiniz ve en ince parçalara kadar kulak çöpü, kürdan ya da diş fırçası yardımıyla temizlemelisiniz.