HHaber

Neden 2 Kapıdan Geçiyoruz?

Tedarikçilerde bu iki kapıdan sadece dışarıda olanının anahtarı bulunmakta. BİM gece geç saatlerde ya da sabah erken saatlerde kapalı olduğu zamanlarda ürün gelirse, malı indiren kamyoncular, kapıyı açarak getirdikleri ürünleri buraya bırakıyorlar ve kapatıp gidiyorlar. BİM çalışanları marketi sabah açtıklarında bu ürünleri, iki kapı arasında bulunan korunaklı bölgeden rahatça alabiliyorlar. Akabinde de market raflarına ya da depoya yerleştiriyorlar.
İkinci ve daha mantıklı olan iddia ise; iki kapı olmasının sebebinin içerideki sıcaklığı sabit tutmak için olduğu şeklinde. Zira ilk ruhsat projesinde iki kapı arası sterilizasyon mekanizması kurulması planlanmış, fakat sonradan sterilizasyon bölgesi iptal edilmiş. Ama BİM bu projeyi değiştirmek istememiş ve böylece de şu anki bildiğimiz iki kapılı giriş planını devam ettirmiş. Hal böyle olunca da, dışarıdan gelen soğuk ya da sıcak havanın marketin içindeki sıcaklığı etkilemesi mümkün görünmüyor. Yazın da kışın da avantajlı bir durum.
Son iddia ise hırsızlık ve benzeri olayların önüne geçilmesi için iki kapıda ısrar edilmesi. Marketten herhangi şey çalan hırsızın iki kapıdan hızlıca kaçması elbette kolay olmaz. Böylece iki kapı sistemi marketin yararına olan bir sistem olarak devam edegelmiş. Zira çıkışta kasa var, ancak girişte hırsızın kaçmasını engelleyecek bir güvenlik yok.

Bütün iddialar bu şekilde. Hepsi de çok mantıklı değil mi? Artık siz de markete gittiğinizde 2 kapıdan geçerken yazımızı hatırlarsınız ve bunun nedeni aklınıza gelir.