HHaber

Özel İnternet Erişimlerinin Artı ve Eski Yanlarına Değiniyoruz

Özel İnternet Erişimlerinin Artı ve Eski Yanlarına Değiniyoruz

Bir çalışma ortamında unmited internet erişimi daha kötü bir şey yoktur. Şu anda, çoğu zaman kötü bir Internet bağlantısı önemli ölçüde şirketler zaman ve para maliyeti üretkenlik, zarar verebilir açıktır. Bu nedenle, 10 veya daha fazla çalışanı olan birçok ofis, verilerin sağlandığına veya hizmetin kalitesinin garanti altına alındırılan bir “en iyi çaba” hizmeti yerine özel Internet erişimini (DIA) tercih eder.

Dia farklı adlara (özel lifler, özel Ethernet, fiber yoluyla Ethernet), tatlar (amaca yönelik sabit kablosuz veya bakır), dik fiyat etiketi ve bazı kurulum karmaşıklığına sahip olsa da, çoğu şirket görev açısından kritik operasyonlarla ofislerde veya veri merkezlerinde özel olarak bağlanmayı seçecektir.

Özel bir internetin işletmeniz için doğru olup olmadığını belirlemeye yardımcı olmak için dia devresinin avantajlarının yanı sıra bazı hususları ve olası kusurları keşfedin.

Özel Internet erişimi nedir?
Özel Internet erişimi en iyi bağlantı ile karşılaştırıldığında delta önemli fiyat somutlaştırmak çeşitli özellikleri ile donatılmıştır.

Birincisi, garantili bant genişliği elde elabilirsiniz. 100 Mbps’lik bir dia devresi satın alırsanız, 100 Mbps bant genişliği yüzde 100 zaman alırsınız. Hizmet sağlayıcı aslında sözleşmede bu yazım olacaktır. Bu hızları büyük ölçüde kullanım ve performansa bağlı olarak değişecek bir ev veya iş kablosu bağlantısı ile yaşayacaksınız ne çok farklıdır. Aslında, DIA sağlayıcıları daha sağlam mimari, fazla hizmet ve daha fazla kullanılabilirlik sağlamak için kendi ağ kullanıyor.

Ayrıca DIA ile simetrik bant genişliği alırsınız, bu da yükleme hızının indirme hızıyla ve aynı zamanda bant genişliği güvencesiyle eşleşeceği anlamına gelir. Bu özellikle günümüzün önemli Internet kullanımı örnekleri için önemlidir – SaaS ve video konferans.

Genel olarak, aynı zamanda en iyi bağlantı ile karşılaştırıldığında gecikme, titreme ve paket kaybı geniş iyileştirmeler anlamına gelir dia, daha kaliteli bir bağlantı göreceksiniz.

Buna ek olarak, dia devreniz, sağlayıcının zaman, bant genişliği ve diğer gereksinimleri en az yüzde 99 oranında karşılamasını veya paranızı geri getirmesini sağlayan bir hizmet düzeyinde sözleşmeye (SLA) tabi olacaktır.

Son olarak, çok daha iyi müşteri desteği alırsınız ve dia ile sağlayıcınızdan kapsama korumak – özellikle onlara daha fazla para ödüyoruz çünkü. Bu bir telekom bakımı temel deneyim yenmek için çok yüksek bir bar olmadığını söylüyor.

Potansiyel dia zayıflıkları
Dia kulağa harika geliyor. Sağ? Bazı potansiyel kusurları var.

İlk ve en belirgin fiyattır. DIA, geleneksel geniş bant hizmetinden çok daha pahalıdır. Düzenli bir iş internet bağlantısı arasında mal olabilir $100 ve $200 bir ay. Dia 100 Mbps için yaklaşık 1.000 $ bir ay çalıştırabilirsiniz. Ancak, büyük bir ofis çalışanı grubunu destekliyorsanız veya bir veri merkezinden uygulama çalıştırın, Internet’e erişmek için birkaç yüz dolar daha fazla maliyete değer. İzleme grafiği, ortalama DIA fiyatları yla ilgili bazı verileri gösterir.

DIA ile sözleşme şartları uzuyor. Ortalamalar 2 ila 4 yıl arasında dır ve erken fesih cezası verilir. Daha kısa süreli veya aylık yapan sağlayıcılar vardır, ancak bunlar bulmak zordur.

Yükleme, DIA ile daha uzun ve daha karmaşıktır. Bina net ise bir kablo sağlayıcısı birkaç gün içinde standart iş internet yükleyebilirsiniz iken, dia yüklemek için 30 gün sürebilir (ideal) ve 60 ila 90 gün daha zor durumlarda. Dia, ağ ve ekipman kurulumu sağlayan kamyon rulo gerektirir. Yani iyi proje yönetimi başarılı kurulum anahtarıdır.

Dia ne zaman iyi bir örnek?
Tüm bunlardan sonra, DIA sizin için doğru olup olmadığını kendinize sorun. Bu soruyu cevaplamak için, hem roi ve kötü bir bağlantı olası sorumluluk dikkate almanız gerekir.

Bir ofiste veya depolama ortamında çalışıyorsanız, büyük bir bağlantı çalışanların potansiyel üretkenliğini artırabilir veya artırabilir, düşük kaliteli bir bağlantı ise üretkenliği tamamen geciktirebilir ve hayal kırıklığına neden olabilir.

DIA bazı durumlarda 10x bağlantı maliyeti en iyi çaba olabilir, gerçekten sadece internet hesabı için birkaç yüz dolar daha bir ay imzaladı. Eğer ücret ve işletme giderleri, kira binlerce ya da on binlerce yüz binlerce harcıyorsanız, internet erişimi skimping değer mi? Internet işletmeniz için önemliyse ve yüksek bant genişliği kullanan her şeyi yapıyorsanız, dia iyi bir seçenek olarak radarınızda olmalıdır.

Ayrıca, kötü bir bağlantı sorumluluğu bazı durumlarda yüksek olabilir. En iyi çaba ve kablo bağlantıları SLA tarafından bastırılamaz ve bağlantı kalitesinin geçici ve/veya dönem yüksekliğinde bozulması na dizilebilir. VoIP kullanarak bir hastane, fabrika ve hatta çağrı merkezi ortamında iseniz, sadece birkaç istisna veya kötü gecikmiş olaylar çok para mal olabilir ve panik neden olabilir. İnternet işinizi kritik ve bir durdurmak mal olabilir, özel bir internet esastır.

Nasıl bir sağlayıcı seçerim?
Bu noktada, nasıl bir sağlayıcı seçmek için merak ediyor olabilirsiniz. Ne yazık ki, bunun her şeye cevap verilemeyeceğini ve coğrafyada her şeyin önemli ölçüde farklı olacağını. Konut geniş bant (Comcast, Spectrum, AT&T, Verizon, vb) büyük aynı sağlayıcıların çoğu da DIA sağlayıcıları vardır. Ancak, zayo, Crown Castle ve diğerleri gibi yüksek bant genişliğinde iş hizmetleri, kesinlikle potansiyel DIA sağlayıcıları için arama incelenebilir uzmanlaşmış şirketler için sadece hizmet sağlayıcıları vardır.

Belirli bir konumda işletmeniz için en iyi leri bulmak için, açık veya yakın net adresinizde kimlerin olduğunu kontrol etmeniz ve bant genişliğiniz ne olursa olsun sağlayıcılardan fiyatları ayarlamalarını istemeniz gerekir. Bir kez maliyet olsun, tek başına fiyatı aşan faktörler arasında bir karar vermek unutmayın: yükleme aralığı, SLA, ulaşım (fiber vs bakır), hız ve kalite sağlayıcısı.

Hangi sağlayıcıların çevrimiçi veya yakın bir yerde, dia servis adresinde daha rasyonel bir şekilde fiyat talep edebilirsiniz belirlemenize yardımcı olabilecek çeşitli çevrimiçi hizmetler vardır. Ya da aradığınız işlemi kontrol etmek buysa sağlayıcılarınızı kendiniz arayabilirsiniz. Ancak, telekomünikasyon ile ilgili eğlenceli olmadığını önceden hazırlanmış olun.