HHaber

Yeni Çıkan İnternet Protokolü İnsanlara Dijital Hesaplarının Kontrolünü Elde etmeyi Hedefliyor

Yeni Çıkan İnternet Protokolü İnsanlara Dijital Hesaplarının Kontrolünü Elde etmeyi Hedefliyor

Şirket, kişisel verilerin doğru mülkiyetini ve denetimini sağlamak üzerine kurulu daha güvenli ve insancıl merkezli bir Internet sağlamak istiyor.

Bu amaçla, Ekim’de şirket. 27, yeni gizlilik protokolü üzerine kurulu bir uygulama başlattı. Bu yeni standart, çevrimiçi perakendecilerin ve işletmelerin milyarlarca Internet kullanıcısının kişisel verilerini nasıl yönlendirip işleyeceğini değiştirmeye çalışacaktır.

Amaç, kullanıcı bilgilerinin denetimini başkalarından almak ve size geri vermektir. Kişisel bilgilerin her parçası online elde edilir, saklanır, organize ve satmak için kullanılan, izlemek ve hatta gezegendeki herkes profil – Barbara Tallent, Sou kurucusu ve CEO’su @ Company göre.

Yeni bir veri devrimi başlatmak için, onun şirket @protocol üzerine inşa iki önde gelen uygulamalar yayımladı. Üçüncü bir uygulama yakında piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Tallent, bu uygulamaların kişisel bilgilerin daha güvenli bir şekilde hizmet verdiğini kaydetti. Bunları karşıdan yüklediğinizde, bu uygulamalar yalnızca @sign olarak bilinen kişisel bir çevrimiçi tanımlayıcının kilidini açabilir.

Tallent, “@sign, tamamen güvenli ve sonuçta esnek olan çevrimiçi çevrimiçi gerçek etkileşime olanak sağlıyor.” dedi. “Verileriniz sunucularımıza veya başkalarına girmez, sadece sunucunuz, çünkü protokol sadece iki cihazı bağlar ve olduklarını söyledikleri aygıtlar olduğunu doğrular.”

Buradan, veri doğrudan başka bir kişiye bir aracı olmadan aktarılır, dedi.

Daha iyi korumanın bir işareti, belki de
Bu yeni protokol ideal olarak kendi BT sunucuları olmayan işletme dışı kullanıcılar için güvenliği artırabilir. Hatta evden çalışırken kullanıcıların kişisel bilgileri için Internet’i kullanmayı daha güvenli hale getirebilir.

‘Tüm aktif @signs için kişisel, güvenilir ve @servers sağlıyoruz ve bunu yapmaya devam edeceğiz. Başkalarının da bunları sunmasını bekliyoruz, ancak bir noktada ağır müşteriler için bazı maliyetler olabilir.” dedi.

@sign bireysel kullanıcılar ve işletmeler için tasarlanmıştır. Analist, bir dizi sistem entegratörünün şirketlerin protokolü uygulamasına ve açık kaynak referans uygulaması olarak @protocol dayalı kurumsal sınıf çözümleri oluşturacak üçüncü taraf geliştiricilere yardımcı olacağını söyledi.

Tallent, @sign’ın kendi adını kaydetmenin kötü olmadığını gözlemledi. Bu, seçtiğiniz ücretsiz veya @sign bir seçim yapmak ve ardından mobil cihazınızdaki @compliant uygulamalardan biriyle eşleştirmek için basit bir işlemdir.

‘Yalnızca e-posta veya telefon gibi sizinle iletişim kurmak için gereken minimum bilgileri toplarız, ancak adınız ve adresiniz ilerler. @sign (biz @sign-o-matic diyoruz) aslında kullanmak eğlenceli,” diye açıkladı.

Belki de menzil çok uzaktır.
@sign gizlilik adresi ve başlangıçta kullanıcının denetiminde çözüme bağlı verileri koyar. Enderle grubundan Rob Enderal’a göre ahırın kapısını kapatmak gibi.

TechNewsWorld’e verdiği demeçte “Bu verilerin çoğu zaten kamu malı ve kullanıcı verilerini yakalama yöntemleri hem yaygın hem de yeniden işleniyor.” dedi.

Enderle, işe yarayabilecek şeyin Internet’i varsayılan @sign yeniden yapılandırmak, bu çözümün dışındaki veri yakalama yöntemlerini ortadan kaldırmayı zorlamak ve uyumlu olmayan kayıtları silmeye zorlamak olduğunu da sözlerine ekledi. Bu durumda, @sign sağladığı güvenlik düzeyini sağlayabilirsiniz.

Yetkili, “Şu anda uluslararası alanda bu diğer adımları atmak imkansız görünüyor.” dedi.

“Endeau’yu yanlış anlamazsanız,” diye devam etti. Yetkili, yaygın olarak kabul edildiği takdirde @sign insanları daha güvenli hale getirecek, ancak kullanıcı verilerini toplama ve koruma süreci ve geçmişteki kötü uygulamalardan verdikleri zarar önyargıyla yok edilmedikçe en iyi şekilde uygulanmayacağını belirtti.

Maliyet yok, madde düşük maliyet
@signs ücretsiz olarak mevcuttur. Özelleştirilmiş @signs satın alınabilir. Ancak gerçek maliyetler net değil.

Uygulamanın maliyeti, Tallent’in görüşüne göre, tamamen uygulama geliştiricisine aittir. Bu arada, onun şirket güven ve gizlilik teşvik gelir yeni kaynaklar oluşturmak için çalışıyor.

“Rezervasyon yaptığımız ilk üç uygulama ücretsizdir. Otomatik @signs ücretsizdir. Suçlamadığı tek şey @sign “kibir” demek. Bu, ilk adınızı/soyadınızı almak gibi bir şey.” dedi.

@Sign unmotatan
Bir @sign kritik bir fark ile bir kullanıcı adı benzer. Web hizmetleri, çevrimiçi hizmetlere erişmek için protokolü kullanmak yerine, verilerinize “görmeden” veya depolamadan erişmek için @sign kullanır.

Kişisel @sign verilerinizin bekçisidir. Protokol, yalnızca sizin şart ve koşullarınıza göre kullanılmasına izin verir.

Genellikle, kullanıcı verileri tamamen şirkete ait sunucularda dünya çapında depolanır. Bunun yerine @protocol, şifrelenmiş verilerinizi yalnızca sizin @server erişebilirsiniz.

Sunucunuzun “anahtarı” telefonunuzda veya tabletinizde veya en güvenli kişisel aygıtta saklanır, böylece yalnızca siz erişebilirsiniz. Bu @sign, verilerinize kimler inanabileceği, ne kadar süreyle kullanabileceğiniz ve ne için kullanabileceğiniz üzerinde denetim bile sağlar.

Tallent, “Gerçek IRL (gerçek hayat) uygulamaları olmadan dünyadaki en eksiksiz veri paylaşım protokolünün bile kullanılabilir olmadığını anlıyoruz.” dedi. “Bu yüzden, @sign ne kadar güçlü olabileceğini gösteren üç temel uygulama oluşturmak için oyundaki en yaratıcı ve yenilikçi uygulama geliştiricileri ile birlikte çalıştık.”

Daha fazla sign uygulaması daha sonra başlayacaktır. “Bu sadece bir başlangıç,” diye söz verdi. sign topluluğumuz büyüdükçe, uygulama topluluğumuz da büyür.

Uygulamaları tanıyın
@persona, kullanıcıların herkese açık bir profili aramasına, iletişim bilgileriniz, konum bilgileriniz, sosyal medya profilleriniz ve daha fazlası gibi önemli, kişisel olarak tanımlanmış önemli bilgileri güvenli bir şekilde saklamasına olanak tanır. Bir şirket veya kişi kişisel bilgilerinize erişmek istediğinde, uygulama sahip olmalarını istemediğiniz her şeyi almalarını engeller.

Kullanıcıların büyük ölçüde basitleştirilmiş bir işlemle eş iletişimi yoluyla kişileri ve grupları nasıl düzenlediklerini @buzz. Profil değişikliği yaptığınızda -yeni bir e-posta adresi, telefon numarası, posta adresi vb.) yaptığınızda, onaylanan tüm kişiler bu bilgileri otomatik olarak alır.

@mosphere gerçek zamanlı olarak Internet üzerinden eş ve eş arasında tam şifreli dosya paylaşımı sağlar. Bu @sign konumu, durdurma korkusu olmadan, herhangi bir mobil cihaza hassas bilgileri aktarmak için bir çerçeve sağlar. Veriler hiçbir zaman bulut tabanlı bir sunucuda depolanır. Doğrudan alıcıya gider, güvenli ve hemen.

Tallent ilk etapta basit P2P yararlı uygulamalar bir dizi olacağını bekliyor. Şirketi, çok çeşitli uygulamalarda bir düzineden fazla üçüncü taraf geliştiriciyle birlikte çalışır. Ana odak bu uygulamalardan yeni, eğlenceli deneyimler.

Yeni uygulama ekosistemi
Tallent’e göre, Üçüncü taraf uygulamaları Google’ın Flutter SDK araç kitini kullanarak geliştirmek kolay. Şirketi şu anda @servers ve bunu yapmaya devam edecektir.

“Ama biz talep zirveleri olarak zaman içinde bu hizmeti sunan diğer oyuncular görüyoruz,” diye ekledi.

Geliştiriciler, kısmen kullanıcı verilerini ayarlamak zorunda olmadıkları için @protocol ilgili yaklaşık yüzde 30 daha az kodlamaya sahiptir. Geliştiriciler de bazı gerçek yaratıcılık ile P2P uygulamaları oluşturabilirsiniz, Tallent bazı geliştiriciler zaten çalışmalarda var üçüncü taraf uygulamaları hakkında fark etti.

Otizm aynı zamanda şirketinin güvene dayalı bir ekosistemi teşvik etmeye odaklandığı bir şey, böylece insanların gizli bilgilerini herkesle paylaşmak zorunda kalmamak gerektiğini söyledi.

Tallent, “Kullanıcılar, size söylediklerini zedebettiğini veya belki de yaşınız veya kredi puanınız la ilgili başka bir “onay” yaptığınızı doğrulayabilecek güvenilir bir üçüncü şahıstan onay alabilir.” dedi.

Yeni bir güvenlik yaklaşımı oluşturma
Tallent’in hedeflerinden biri, Internet yüklemeleri için yeni bir güvenlik katmanı oluşturmak. Benzersiz bir tanımlayıcının tabanını ortaya çıkaran e-posta gibi sistemlerin ve bir kişinin bu e-postaya erişimi kontrol edememesinin zamanla güçlendirilenveya değiştirileceğine ikna olunmaktadır.

“Böyle bir geçiş başlangıçta kademeli olacak, fakat insanlar mahremiyetin değerini anlayıp sağladığı bilgileri @protocol için kaçınılmaz.” dedi.

Protokol, eş ve eş arasındaki etkileşimlere izin verir. Şirket sonunda uyumluluk uygulamalarını onaylayacaktır. Şirketinizin e-posta hesapları gibi şeyler de değişiklik olmadan eklenebilir.

“Bir e-postayı bir grup insanla ve başka bir e-postayı başka bir grup insanla paylaşabilirim ve oluşabilecek değişikliklerle herkesle paylaşabilirim.” E-posta adresi paylaşıldıktan sonra, bu durum vahşi doğada olacak ve şu anda da bunun sonucunda sorunları olacak.” diye de ekledi.

Uygunluk faktörü
GDPR ve CCPA gibi gizlilik kurallarına uymaya @protocol. Uygulama katmanına kıyasla protokol katmanındaki gizliliği giderir.

Tallent’e göre bu, artık uyumluluk yüküne ihtiyaç duymayan işletmeler ve geliştiriciler için bir avantaj. Bu türü kullanırken @protocol müşteri verilerine sahip değildirler. Müşteride var.