HHaber

GeckoLinux mu ? OpenSuse mi ? Hangisi Daha iyi ?

GeckoLinux mu ? OpenSuse mi ? Hangisi Daha iyi ?

GeckoLinux, kullanmak için diğer platformlara alternatif arayan iş dünyası ve ana akım tüketiciler için sık sık kafa karıştırıcı iş istasyonu kararlarını birleştirme yolunda uzun bir yol kat eden benzersiz bir dağıtımdır.

Linux dağıtımlarının kalabalık dünyasına göreceli olarak yeni gelen GeckoLinux, Aralık 2015’te piyasaya çıktı. Ancak, gençliği için o yetişmek ve hatta diğer Linux seçenekleri aşan sağlam bir iş yaptı hızlı bir gelişme döngüsü için yaptı.

Bu dağıtım tamamen işlevseldir ve mevcut en iyi Linux masaüstü ortamlarından bazılarını sunar. Bu linux kullanarak rahatsız yapacak dağıtım, tuzaklar önler.

GeckoLinux açık Linux altyapısına dokunur. Geleneksel Suse tabanlı Linux platformu, Linux ailesinin uzun zamandır güvenilir ve güvenli olduğu kanıtlanmış yer imlerinden biridir.

Ancak, eski zaman kullanımı biraz ayar ve bakım için kıvrımlı olabilir. Bu kısmen ne geckoLinux geleneksel suse tabanlı dağıtımlar üzerinde belirgin bir gelişme yapar, ve ne geliştirici daha iyi bir Linux fare oluşturmak için yol açtı.

GeckoLinux benim en sevdiğim seçimdi. İlk çıkışından beri hızlı büyümesini izledim. OpenSuse Linux ailesi benim go-to seçeneklerimden biri değildir. Ama GeckoLinux dağıtım ben sık sık sağlam bir debian olmayan seçenek arayan yerli ve iş kullanıcıları için tavsiye birkaç Olmayan Debian / Ubuntu tabanlı Linux seçenekleribiridir.

Birkaç yıl önce geliştirici GeckoLinux ile yaptığı röportajlarda, onun dağıtım farklı olacağını neden zorlayıcı bir açıklama açıkladı. Geliştirici, yalnızca Sam adını herkesin önünde tanır. İşte bu, sadece Sam. “Çoğu forumda Ben SB56637 sonra gitmek ve Sam her şeyi yapar,” onun adı ve arka plan nedeniyle onu itti olarak söyledi.

Ama sorun değil. Birçok Linux geliştiricisi diğer profesyonel kimlikleri ve başarılı Linux seçenekleri büyüyen çalışmaları arasında bir güvenlik duvarı korumak istiyorum.

Kullanıcıları için Noel hediyesi bir tür olarak, Sam Aralık ayı ortasında 20-12-11 numaralı GeckoLinux en son sürümünü yayımladı.

Neden OpenSuse?
Benim için, Ne kadar GeckoLinux de Sam yaklaşımı hakkında çekici olduğunu suse ve openSuse bazı karmaşıklığı önler. Hem deneyimli Linux kullanıcıları ve yeni benimseyen dağıtım özellikleri ve önde gelen Linux masaüstü büyük bir stok ile yüklenir ause tabanlı spin denemek için kolay bir yol verir. Aşağıdaki masaüstü bilgisayarlar hakkında daha fazla bilgi edinin.

GeckoLinux’un benimsenmesinin bir diğer nedeni de geliştiricinin açık Suse topluluğundaki yenilikleri göz ardı etmesidir. Bunlar, varsayılan openSuse deposunda bulunmayan değişmemiş paketleri içerir.

smK dağıtım vernik ve kutunun dışında kullanmak için bir üne sahiptir. Kullanıcılara daha geleneksel açık fikirli bir topluluk yaklaşımından daha iyi bir deneyim sunar.

OpenSuse yeni yazılım yüklemek için .rpm kullanır. GeckoLinux daha keyifli bir kullanıcı deneyimi sağlamak için açık sit macun sıralar.

Gecko v OpenSuse
GeckoLinux openSuse çeşitli anahtar yollarla farklıdır. Büyük artı, statik ve haddeleme sürümleri hem de çevrimdışı kurulum DVD / USB görüntü olarak geliyor olmasıdır. Buna karşılık, GeckoLinux’un dayandığı openSuse dağıtımda canlı olmayan bir DVD/USB yükleyici, net yükleyici görüntüsü veya net yükleyici seçeneklerine sahip Tumbleweed canlı DVD/USB bulunur.

GeckoLinux da özel medya codec ile önceden yüklenmiş geliyor. Avantajı kendi medya biçimleri alanından yayın olmasıdır. Kullanıcı tarafından yüklenen ek multimedya uygulamaları, packman depolamanın tercih edilen eklenmesi nedeniyle sınırlı ortam codec’leriyle otomatik olarak çalışır.

OpenSuse bu tür codec’ler sunar, ancak kullanıcıların ek depo eklemeyi bilmesi gerekir. Ayrıca hangi paketleri eklemek için bilmek gerekir.

Bir diğer önemli kullanıcı noktası da GeckoLinux’un mevcut olduğunda Packman ambarından teslim edilen yazılım paketlerinin avantajına sahip olmasıdır. Bu, genellikle patent kısıtlamalı özelliklerle çalışmayan varsayılan openSuse paketlerinin soadingini önler. Özellikler başka kaynaklardan yüklenmiş olsa bile bu bir sorun olabilir.

Buna ek olarak, GeckoLinux daha iyi yazı tipi direnci ile önceden yapılandırılmış geliyor. Bazı openSuse kullanıcıları, openSuse yazı tipinin varsayılan yapılandırmasıyla ilgili sorunlar la karşı lar.

Genel yazılım bakımı, daha iyi bir kullanıcı deneyimine katkıda bulunan bir diğer faktördür. Örneğin, GeckoLinux sistemi yükledikten sonra ek önerilen paketlerin yüklenmesini zorlamaz.

OpenSuse örnekleri önceden yükler ve önerilen paket bağımlılıklarını otomatik olarak yükler. Bu, Paket Yöneticisi’ni ilk kez kullandığınızda yüklenecek birçok ek, tercihen istenmeyen paketin yüklenmesine neden olur.

Ayrıca, GeckoLinux masaüstü programlarını tüm bağımlılıklarıyla kaldırabileceğinize inanıyorlar. OpenSuse örnekleri genellikle kaldırılan paketlerin otomatik olarak yeniden yüklenmesine neden olur.

Masaüstü profesyonel yetkinliği
Bazı Linux geliştiricileri kullanıcılara masaüstü ortamları bir veya çok sınırlı bir seçenek verir. Diğerleri hemen hemen tüm yeni ve eski teklifleri bulunan sonsuz bir liste ile denize gidin.

GeckoLinux ile öyle değil. Geliştirici ortamların güzel küratörlü bir grup sunuyor. Bunlar arasında en popüler masaüstü bilgisayarlar ve bazı önde gelen yeni ortamlar yer alır.

Örneğin, GeckoLinux en son KDE çerçevesi ve uygulamaları ile plazma 5.20 içerir. Ayrıca GNOME 3.38, Budgie 10.5.2, XFCE 4.14, Tarçın 4.6.7, Mate 1.24, Pantheon ve LXQt 0.16 içerir.
Tercih edilen masaüstü yüklemesi nispeten kamadeğildir. Her masaüstü ortamının kendi ISO dosyası vardır.

GeckoLinux’ta istediğiniz masaüstünü deneyebilir veya daha az bilinen diğer seçenekleri kontrol edebilirsiniz. ISO kolayca bir DVD veya USB üzerinde tam işlevsel bir canlı aksiyon egzersiz dönüştürülebilir.

Sabit diskinizde hiçbir şeyi değiştirmeden doluyor. Hiçbir şey mevcut OPERASYONLAR ile karıştırılır …
Bu ay GeckoLinux bültenleri en son serisi değerlendirirken, tanıdık bölgede kalmak istedim. Bu yüzden tarçın masaüstü ve GNOME ortamını seçtim.

Tarçın benim çalışma masaüstü yapılandırma ve esneklik nedeniyle. GNOME, diğer taraftan, en az kullanmak için uygun benim masaüstü bilgisayarlarbiridir.

GNOME masaüstü tamamen güzel bir ortamdır. Kullanımı kolaydır. Ama benim için, GNOME iş akışı sadece şekilde alır ve kullanmak için esnek değildir.

Tabii ki, her iki yargı kişisel tercihleri vardır. Onlar yıllar içinde benim çalışma rutin ve edinilen kullanıcı deneyimi dayanmaktadır.
“Editional” seçenekleri
Linux dağıtım karar verirken başka bir fudge noktası sorun noktalarına göre haddeleme için sağlanan destektir. Bu ev kullanıcıları üzerinde çok az etkisi olabilir veya kritik olmayan iş ihtiyaçları için.

Mümkün olduğunca kolay tutun, Rolling Release beklenmeyen yazılım hataları tanıtabilir. Nokta bültenleri daha istikrar için gözetlenir. GeckoLinux her ikisi için de tam bir seçenek sunar.

GeckoLinux haddeleme sürümleri openSuse Tumbleweed dayanmaktadır. Tumbleweed dağıtım openSuse temiz bir haddeleme sürümüdür.

Bunun yerine katı periyodik baskı döngüleri güvenerek, tüm yazılımın en son kararlı sürümlerini içerir. Bu yaklaşım, kullanıcılara en son kararlı yazılımı verir.

Statik GeckoLinux sürümleri, periyodik sürüm döngüsünü takip eden ve uzun süreli desteği olan openSuse Leap’e dayanmaktadır. Sıçrama, Suse Linux Enterprise (SLE) ile daha kanıtlanmış bir paylaşılan kod tabanı üzerine kurulmuştur.

Uygulamada, Leap kullanımı openSuse kurumsal sınıf işletim sisteminin ticari olmayan bir sürümünü sağlar. Tumbleweed sürümü kullanarak bir öncü, bilgisayarlaşma için daha gelişmiş bir platform verir.

Başka bir yararlı indirme seçeneği BareBones sürümüdür. Bu GeckoLinux için potansiyel için iyi bir gösteri. PulseAudio, CUPS baskı desteği ve GStreamer tescilli multimedya codec’leri gibi temel GeckoLinux bileşenleriyle birlikte gelir.

Sözün özü
GeckoLinux, ABD merkezli bir Linux dağıtımıdır. Masaüstünde Lehçe ve out-the-box yarar onun odak bu Linux seçimi kullanmak için bir zaman onur beraberlik olduğunu.

OpenSuse yeni kullanıcılar için en kolay Linux dağıtımları arasında yer alıyor. Ancak, openSuse mutlak kullanım kolaylığı üzerinde durulmaz.

Bunun yerine, açık Suse topluluğu kullanıcılara esneklik ve seçenek sunmayı tercih eder. Bu openSuse stili, YaST gibi sistem ayarlarını yapılandırmak için bazı basit grafik araçları sağlamanın yanı sıra bazı karmaşıklıklar da ekleyebilir.

Açık Batı sitesinde GeckoLinux’un değiştirilmesi, yeni ler için uygulama sorununun uygunluğunu azaltır. Daha önce fark ettiğim gibi, benim her zamanki go-to Linux platformu Debian / Ubuntu tabanlı. Ama GeckoLinux en iyi özellikleri açık Suse Linux aile ön ve merkezi koyar.