HHaber

Penguen Ne Diyor Kulak Verelim…

Penguen Ne Diyor Kulak Verelim…

Son zamanlarda, ben uzun bir süre görmemiştim bir arkadaş (uygun mesafede, evet, 2020 oldu) girdi. İkimizin ortak çıkarları var ve bunları tartışmak için çok az zamanımız var. Ama yolları ayırmadan önce birkaç dakika içinde, hemen Linux tartışmak için slayt. Sorunlar, masaüstü bilgisayarlar, yapılandırmalar ve ikisi arasındaki her şey hakkında konuştuk.

Bu seredicous toplantı ne kadar sıkı Linux topluluk örgüler hatırlattı. Linux ve benim bir araya getirdikleri araştırmayı düşündüm. Önceki parçalarda, Linux hayranları geleneksel bazı hub profilli var. Bu kez, linux kullanıcıları daha derin konuşmak. Ben bitirmeden önce, ben sadece bir suspicpicable konuşma yazı gibi Linux yapar ne göreceksiniz gibi hissediyorum.

Konuşmaları Temizleme Seçenekleri
Karşılaştırma sadece bir nokta olarak, ve diğer işletim sistemlerinin kullanıcıları ayıran olarak değil, ben aktif olarak topluluklar gözlenen değil, vokal, ve Windows ve Mac kullanıcılarına Linux olarak görülen, bir işletim sisteminin tüm topluluk ölçmek zordur, bu yüzden her saygın işletim sistemi özelleştirme düşünün ve bir proxy metrik olarak alt kültür.

Her şey eşittir, herhangi bir işletim sistemi kullanıcıları kendi UX eşit olmalıdır.

Bazı Windows temaları vardır, ancak büyük bir ayak tol var gibi görünmüyor. Reddit, Windows UI’larını almak isteyenler için birkaç küçük gruba sahiptir. Birçok Windows GUI özelleştirmesi üçüncü taraf programları gerektirir ve genellikle yemek tariflerini paylaşmak için forumları vardır.

Bu eşlerin yanı sıra, windows kişiselleştirme sohbet bulmak zordur. Bir pencere değişen bloklar doğru yolu öğretmek birkaç makale bulacaksınız, ama bunların çoğu yazılım öğretmek yazılım listeleri vardır. Birlikte, resmi onaylı yazılım forumları ötesinde chit-sohbet Windows modders için birçok noktalar olduğu izlenimini alamadım.

Mac’in topluluğu bu aralıkta benzer görünüyor. Değişikliklerin birinci taraf ayarındaki makaleler ve üçüncü taraf uygulamaları Windows’a kıyasla Mac için daha hoştur. Reddit sadece marjinal daha popüler Mac subreddits Mac. Ben Mac interc onlarla müdahale diğer forumları bulmak için mücadele etti. Ben, GitHub güçlü için, doğal organik iletişim kendini ödünç olmaz GitHub canlı keşfedilen seçeneklerin çoğu.

Genel olarak, Mac Windows daha fazla program var gibi görünüyor, ben ortaya çıkarabilir daha az forumları vardır. Bunların hiçbiri bir şok olarak geliyor, Apple ux tarihi koruma olarak, ve kayıp bahçelerden kullanıcıların cesaretini mükemmel uzunlukta gidiyor – sadece bir Apple app store ötesinde yazılım yüklemek için kullanıcılar için ne kadar zor yapar bakmak gerekir.

Karşılaştırma, Linux online tweaker varlığı gerçek bir yayılma vardır. Bir kere, dev “unixporn” cüceler herhangi bir karşılaştırılabilir reddit varlığı altında. DeviantArt’ta da yoğun bir varlık vardır. Ve bu yeterli değilse, her dağıtım ve her masaüstü ortamı da kendi forum olduğu bir gerçektir. Gnome-Look ve onun birçok kardeşleri gibi tema sitelerinde hala forumlar vardır.

Neden Bu Kadar Çok Linux Web üzerinde mi?
Bir nedenden dolayı aldım. İlk olarak, Linux neredeyse Web’de doğdu. Linux’un bebeği Linus Torvalds sadece çekirdeği çevrimiçi yapmakla kalmadı, aynı zamanda Linux’un geliştirilmesi nde işbirliği yaparak bir sürü katkıdan etkilendi. İnternet o zamandan beri kanalın önemli bir dağıtım olmuştur, satın alma ve bugünün durumlarda büyük çoğunluğunda masaüstü Linux dağıtımı kurulumu silmesi.

İkincisi, birisi kolayca son on yıl civarında kadar Linux önceden yüklenmiş bir bilgisayar satın değildir çünkü, online topluluklar Linux sorular alanı için önemlidir. Bu tamamen yeni bir işletim sistemi, özellikle de bu yüzden dayak yolu kapalı ayarı yardımcı olabilir gazileri olduğunu bilmek rahatlatıcı. Bu geleneksel ve kalır, rakip Işletim Sistemi sunuyor müşteri desteği Linux’un ana benzetme.

Accusoft – Daha fazlası için tıklayın!
Sonuçta, ve belki de en önemlisi, Linux sadece bu kadar çok seçenek sunuyor. Windows size Windows için bir yol sağlar. Mac’te, Mac’i Mac’in amaçlandığı gibi elde elabilirsiniz. Masaüstü Linux’ta öyle değil. Neden? Basitçe, hiçbir “masaüstü Linux olduğunu söyledi.” Linux ile her dağıtım, çekirdek te geliştirilen tamamen farklı bir kullanıcı programı paketi sunar, bazen çekirdeğin kendi yeniden paketlemesinde.

Masaüstü Linux dünyasının masaüstü ortamları sunduğu seçeneklerin en azından bereketi. Çoğu dağıtım, küratörlü masaüstü atmosferinin bir ahizesini sunar. Dışarıdaki tüm Linux dağıtımları arasında, bir kelimenin tam anlamıyla düzinelerce silerle karşılaşacak. Mütevazı bir linux kullanıcısının tek umudu, bir tur için her şeyi elde etmek dışında, hangisini isteyebileceklerini bilen bir kişidir. Kullanıcılar da gerçekten belirli masaüstü için destek almak. Hemen hemen her zaman iyi doğa, komik yol, bilgilendirici değilse, tartışma konuları.

Tux hakkında konuşun
Bu yüzden, artık Linux kullanıcılarının sohbet etmeyi sevdiklerine kesin olarak bağlı olduğumuza göre, onları bu kadar meşgul eden şeye biniyoruz.

Bazı konular dağıtım olarak Linux kullanıcıları için yaygındır. Linux kullanıcılarının dağıtım hakkında nasıl konuştukları hakkında bir tavşan deliğine kolayca geri dönebiliriz, bu yüzden bu yüksek seviyeyi koruyalım. Bu konunun istemettiği birçok husus vardır.

Büyük bir başlangıçlar için uygun bir beceridir. Linux topluluğunu büyütmenin tek yolu yeni kullanıcılardan yararlanmaktır. Başarılı işe genellikle bu acemi üzücü bir deneyim ile başlayacak sağlanması gizler.

“Başlangıç dostu” dağılımın bazı yönleri arasında topluluk desteğinin kullanılabilirliği ve yetenekleri, kurulum kolaylığı, bakım kolaylığı ve kullanıcılarına derece benzerlikleri yer almaktadır.

Bu noktada, kurulum analizi genellikle çok dikkat alır. Bu skora söylenme, daha az seçenek veya daha fazla seçeneğin daha iyi olup olmadığı konusunda merkezi olabilir. Bazıları yeni işletim sistemiyle kendi açısından tanışmak isteyen yeni seçeneklerüzerinde çok fazla seçenek olacağını söylerken, diğerleri yeni kullanıcıların beklenen özelliklerin eksikliğiyle yerleştirileceğini savunuyor.

Dağılımlar da sık sık kendi curribs puanlandırılır. Özelleştirme ye bakış açısı, kullanıcılara derece distrollage değişir. Bir veya daha fazla görüntüyü, soyulmuş bir masaüstü ortamıyla yeniden öğrenme yaklaşımını, dağıtıma yönelik olarak ele almak yaygındır.

Öte yandan, hala masaüstü ortamından mütevazı “sistem” yazılım savunucuları yerine yükleme sisteminde herhangi bir masaüstü kullanıcıları izin vardır. Debian ve Arch Linux bu paradigmaya abone ve bu karakteristik için özel olarak birçok devots kazanmak. Panel ayarlarındaki kişisel arama birimi seçeneklerinin sayısı masaüstü masaüstünden değiştiğinden, özelleştirilebilirlik masaüstü ortamına da bağlıdır.

Dağıtım iletişim kutusunun son dinamikleri boyut ve bellek kullanımıdır. Çoğu kişi için önemli bir sorun değildir, ancak eski donanım veya güvenlik bilincine sahip olanlar, kendi sisteminde mümkün olduğunca bazı etkin süreçlere sahip olabilir. Diğerleri için, kaynak ayak izi sistemi hakkında normal faaliyetleri yapılması için yeterli programlara sahip ve başka bir şey. Bu anlaşmazlık genellikle yarışmalar “yeterli” üzerinde odaklanmıştır.

Konuşma nın bir sonraki çok yıllık konu ham GUI özelleştirme olduğunu. Doğal olarak, bu iletilerin çoğu masaüstü ortamına odaklanır. Tartışma için verimli toprak gibi masaüstü ortamları kılan onların sayısız felsefesi, bazı diyotomiler de dahil olmak üzere pozisyonların benzersiz kombinasyonu ile tanımlanan:

Masaüstü “geleneksel” veya devrimci masaüstü arayüzü paradigması almak için çalışıyor mu?

Bu uysallık veya no-fırfırlar işlevsellik lehine mi?
Geliştiriciler her zaman evrim veya istikrar ve devam etmeye çalışıyor musunuz?

Windows, menü ve ayar paneli minimalist veya bilgi yoğun?
Kullanıcılar Kullanıcı Kullanıcı Larını her zamanki gibi kabul etmeli mi, yoksa kendi kullanıcılarını mı yapmalı?


Güvenlik Tartışması
Son olarak, ama en azından, sonsuz bir güvenlik tartışmaya bağımlı linux kullanıcılarının bir tavsiye vardır. Bu konu, çok hızlı, ezoterik alabilirsiniz, bu yüzden biraz emgging kulüpler. Düzenli bir yinelenen güvenlik subtopicope bir kararlı veya kanama güncelleme modeli kucaklamak olup olmadığıdır.

Kararlı strateji savunucuları, zaman zaman serbest bırakma dalgaları ile, serbest bırakma yavaş hızı zayıflıkları giriş için daha az fırsat sağlar ve sürümler arasındaki uzun aralık, her sürümde hata sayısını azaltmak için metodoloji değerlendirmeleri sağlar unutmayın. Kanama kenarı kalıp-hards hızla yamalar için açmak için işaret, ve distros zevk eski kodun hızlı dökülme.

Sonra, tabii ki, kriptop en iyi ne bir probibial ever-thread olduğunu. Hatta büyük şifreleme için daha pratik bir alternatif olarak dosya düzeyinde şifreleme için benim heterodoks argümanlar ile bu tartışma tartışma.

Ama hatta tam disk şifreleme yardımcıları ile, bazı tam şifreli bölümler ve bu bırakın, diğerleri tek bir tam şifreli bölüm içinde mantıksal bir hacim (genellikle LVM yardımcı programı) inşa ederken. Geri kalanı hala iyi birden fazla bölüm, her biri farklı tuşları ile şifrelenir. Bütün bunların meziyetleri var ve taraftarları bunu bilmeni sağlayacak.

Güvenlik tartışmaları baş döndürücü karmaşık ve manevi olabilir. Ama bu aynı miktarı hak eden bir şey.

Kat’a Katılın
Yani, linux kullanıcıları hakkında konuşmak için çok şey var daha önce ikna değilseniz, belki şimdi. Bu kesinlikle toplumun gücünün bir işaretidir – farklılıklar sadece izin verilmez, ama kutlanır.

Linux’u konuştukça, anlaşma veya anlaşmazlık içinde, toplantının neşe kaynağı olması gerektiğini ve hepimiz bu sevinci aynı mütevazı çekirdekte buluyoruz.