HHaber

Başka Bir Krizle Karşı Karşıya Kalsa Bilgi Teknolojileri Liderleri Daha Farklı Ne Yaparlardı?

Başka Bir Krizle Karşı Karşıya Kalsa Bilgi Teknolojileri Liderleri Daha Farklı Ne Yaparlardı?

Biz yeni bir yıl başlatmak gibi, coVID-19 salgını birçok iş liderleri yaptı, ben de dahil olmak üzere, biz başka bir kaçınılmaz dünya krizi ile karşı karşıya eğer gelecek sezon ne yapacağını düşünmek.

2020’nin başlarında, dünya çapındaki ölüm, şirketleri yenilikçi geleneklerini yeniden gözden geçirmeye ve uzaktan istihdam gibi yeni süreçlere olanak sağlayan teknolojilerin benimsenmesini nasıl hızlandıracaklarını belirlemeye zorladı. Sorunlu bir yıl içinde kapalı ve COVID-19 ilk dalga sonra, birçok iş liderleri nerede yanlış olabilir itiraf.

Teradici’nin sanal iş istasyonu yazılımı ve işverenim tarafından yaratılan “İş ve Yer ayrımı” çalışmalarında ortaya çıkarılan gibi, ilk dalganın verdiği derslerden sonra 64 ülkede bulunan şirketlerden yaklaşık 700 karar verici ve yöneticinin fikirleri.

Daha önce akıl almaz bir iş ortamı ile karşı karşıya, yöneticiler araştırma ve yeni teknoloji çözümleri keşfetmek, hızlı bir şekilde test etmek ve hızla sanal çalışma ortamında çalışmaya devam edecek uygulamaların dağıtım geldi. Aslında, araştırmaya katılanların yüzde 75’i kuruluşlarına uzak masaüstü bilgisayarlar kullanıyor, ancak çoğu durumda, yaygın olarak dağıtılan şirketler değil.

Çalışma ayrıca, çoğu kuruluşun BT’ye yatırımlarını yüzde 100’den fazla artırmayı planladığını da ortaya koydu. Tasarım şirketleri ve teknoloji, medya ve eğlence gibi çalışan bir dizi sanatçı, animatör veya genel güç kullanıcısı ile yaratıcı alanlar için, yatırımlarını yüzde 200’den fazla artıracaklarını söylediler.

Özellikle, katılımcıların üçte ikisi benzer bir olayla karşı karşıya kalındığında farklı tepki vereceklerini söyledi.

İşte iş liderlerinin tekrar krizle karşı karşıya olmaları halinde uzak işlerde bir değişime yaklaşmalarının üç yolu:

  1. Bir donanım hazırlayın ve kuruluşun ne olduğunu önceden öğrenin
    Kapatma ve evden çalışma (WFH) görev gerçekleştiğinde, iş liderleri iş istasyonları ofisleri WFH ayarlarına taşımak kolay olmadığını fark etti. Kısa sürede sanal ortamda işgücünü desteklemek için gerekli ekipman daha iyi bir envanter ihtiyacı öğrendim.

Yanıtlayanların üçte biri ek donanım yapmak zorunda kaldı ve aynı numara şirket ağlarına uzaktan erişimi etkinleştirmek için bir VPN kurmak zorunda kaldı.

Buna ek olarak, çalışmada katılımcıların yüzde 35’inin ev çalışanlarını gönderdikten sonra kullandıkları güvenlik düzeyinden rahatsız oldukları ve bu da hareket halindeki başka bir karmaşıklık katmanı nı da ekleyenler oldu.

Bunu tekrar yapabilirlerse, liderler sahip oldukları donanımı daha yakından görmelerini sağlayacak, çalışanlarının kısa ve küçük BT ekipleri tüm destek için çabaladığında daha hızlı ve daha sorunsuz geçişi kolaylaştırmak için ihtiyaç duyulmadan önce uzaktan ana bilgisayar kartlarına veya kaldırma yazılımına sahip olmalarını sağlayacaklar.

Bu meydan okuma, tabii ki, geleneksel organizasyonlar için özel değildir. Üniversiteler salgın felç çekmeye başladıklarında – sınıfve kampüsten men edilen öğrenciler ve öğretmenlerle birlikte – çalışma çözümlerini genişletmek için bir yola ihtiyaçları vardı. Örneğin, birçok kurum sanal öğrenme için sosyal bilgiler platformu Piazza gibi araçlar ekledi ve Vancouver Film Okulu gibi teknik olarak dalmış kurumlar, yüksek güç masaüstü ve kampüste kullanacakları uygulamaları uygulayan öğrencilere hızlı erişim sağlamak zorunda kaldı.

  1. Uzak çalışanlara yeni ve yeniden tasarlanmış istemci aygıtları sağlayın
    Hatta eski dizüstü bilgisayarlar saklanabilir ve bunun için bir ressam değiştirilebilir. Ankete göre, bir yanıt, elden çıkmayı planladıkları dizüstü bilgisayarları kullanabildiğini de sözlerine ekledi. Bulutların gücü ve doğru yazılımı uygulama becerisi sayesinde, makineleri hızlı bir şekilde yüksek performanslı iş istasyonlarına dönüştürebilirler.

Ama tüm şirketler aynı gemide değil. Örneğin, grafik yoğun uygulamalar ve büyük bilgi işlem gücü içeren görsel efektler, animasyon ve geliştirme oyunları organizasyon uzmanları. Yüzlerce gigabaytlık bilgiyi, bazen petabaytları manevra ve düzenleme yeteneğine ihtiyaçları var. Bir projede birlikte çalışabilme yeteneğine ihtiyaç duyan birden fazla sanatçıyla, bu şirketler aynı zamanda istemci cihazlardan gelen teknolojiye, bulutlardan ve ofisteyişim gibi birlikte çalışmalarını sağlayan yazılımlardan yararlanmaya da dayanıyor.

  1. Uzak bir gelecekteki iş için çalışanlar ait pratik yapın. Birçokları için bir eğri olabilir.
    Uzun yıllar emeklerinde toplanan pek çok işçinin uzaklara taşınmanın zorluğunu hissetmesi şaşırtıcı değildir; ev ve istihdam önceliklerini nasıl dengelenebildikleri, ihtiyaç duydukları dosyalara ofis veri merkezlerinden nasıl erişebilecekleri veya işlerini yapmak için ihtiyaç duydukları uygulamaları kullanabileceklerini sağlamak için daha teknik bir açıdan.

Günümüzde daha fazla şirket ilk salgın dalgasından sonra uzaktan çalışmayı kabul ettikçe, yazılım alanında kullanıcıları ve şirketin günlük operasyonların bir parçası olarak işbirliği ve güvenlik politikalarını niçin sorunsuz bir geçiş yapmanın yararlı olabileceğini öğrendiler. Normal cihazlarda ve hatta uzak masaüstü bilgisayarlarda çalışanlar alabilen eğitimler, BT ekibinin genel çalışmalarını da zor durumda düşürebilir.

Sonuç: Öğrendiğim Dersler
Bir önceki yıldan bu yana, BT liderleri sadece bir sonraki krize hakaret etmekle ilgili değil, aynı zamanda uzaktan iş uygulamaları gibi yeni teknolojilerin kalıcı günlük operasyonlarına dahil edilmesiyle ilgili olarak ilk krizden çıktılar.

Evden işçileri taşımak ve yönetmek için mücadele sırasında, birçok şirket hala uzak işler ve diğer teknoloji uygulamaları beklenmedik şekillerde onlara fayda sağladığını keşfettik. Bazı durumlarda, maliyetler düşürüldü ve hatta yeni BT modelleri onları dünyanın diğer bölgelerinde yetenek teklifleri veya serbest genişletmek için izin olarak birçok şirket için geliştirilmiş işe. Diğerleri, verimlilik artışının iletişimin daha az zaman ve enerjisi, projelerde ise daha fazla zaman olduğunu keşfettiler. Kalıcı veya hibrid uzaktan model hareket şirketlerin büyüyen bir liste var şaşmamalı.