HHaber

NYC nin Gözetim Kameraları Uluslararası Af Örgütü Crowdsource Projesi ve Hedefleri

NYC nin Gözetim Kameraları Uluslararası Af Örgütü Crowdsource Projesi ve Hedefleri

New York’taki güvenlik kameralarının çevrimiçi haritalar için çalışıyor.

Charter projesi, teknoloji, mahremiyet ve sivil özgürlükler konusunda çok sayıda diğer savunucu grupla birlikte girişimle birlikte çalışan Uluslararası Af Örgütü’nün sponsorluğunda yürütülen “Ban taraması” adlı daha büyük bir kampanyanın parçası.

Abd Af Örgütü’nün Silikon Vadisi Girişimi direktörü Michael Kleinman, “Vatandaşların günlük yaşamlarına devam ederken NYPD tarafından nerede izlendiklerine dair bir fikir edinebilmeleri için bir haritaya ihtiyacımız var.” dedi.

TechNewsWorld’e verdiği demeçte “Aynı zamanda New York vatandaşlarına ve daha genel olarak yüz tanıma konusunda endişe duyan insanlara, bu tür gözetimin ne kadar yaygın olduğu duygusu veriyor.” dedi.

Haritadaki veriler gönüllüler tarafından “kitle kaynaklı” olacaktır. Bu bahar gönüllüler Gotham sokaklarında dolaşmak ve bir web tarayıcısında çalışan bir yazılım aracı kullanarak gözetim kameraları tespit edebilecektir. Araç tarafından toplanan veriler, haritayı oluşturmak için Google Street View ve Google Earth’e gömülür.

Kleinman, “Nüfusu bir bütün olarak izlemek için özel bir yüz tanıma kamerasına ihtiyacınız yok.” dedi. “Kolluk kuvvetleri kameradan görüntüler aldığı sürece, arka tarafta yüz tanıma işlemi yapabilir.”

“Bu yüzden aklınıza gelen herhangi bir şehirde yüz tanıma nın sadece bir yazılım yükseltmesi uzakta olduğunu söylüyoruz.” diye devam etti.

“Bu yüz tanıma kameralarından uzakta benim günlük gidip rerouing meselesi değil,” diye ekledi. “New York Belediye Meclisi’ne bu teknolojinin polis tarafından kullanılmasını yasaklaması için baskı yapabiliriz.”

Yüz tanıma yı yasaklayan veya kısıtlayan önlemler Boston, San Francisco ve Portland, Ore’da onaylandı.

Oyun değiştirme teknolojisi
Yuanyuan Feng, Pittsburgh Carnegie Mellon Üniversitesi Yazılım Araştırma Enstitüsü’nde bir araştırmacı teknoloji nin şimdi kullanılan yolu ile bir şeffaflık sorunu olduğunu açıkladı.

TechNewsWorld’e verdiği demeçte “Veri saklama süresi, ne için kullanıldığı ve değişim uygulamalarının ne olduğu konusunda şeffaflık yok.”, dedi.

Çoğu polis departmanları bu konuda gizli, sadece halk için değil, aynı zamanda tutuklanan insanlar için, Jake Laperruque, Hükümet Gözetimi Projesi, Washington, D.C bir hükümet gözetim grubu için kıdemli danışman ekledi.

TechNewsWorld’e verdiği demeçte “Çoğu departman, bir davaya kanıt olarak girilmedikçe, bu konuda hiç konuşmamıza gerek olmadığı şeklinde bir tutum benimsemiştir.” dedi.

Bu tutum, teknolojinin kolluk kuvvetleri için önemiyle çelişiyor gibi görünüyor.

“Bu araba veya walkie talkie sadece son modeli değil,” Laperruque dedi. “Bu, polislik nasıl çalıştığına yönelik oyun değiştiren bir teknolojidir.”

Siyasallaşmış Teknoloji
Karen Gullo, Electronic Frontier Foundation, San Francisco merkezli online hakları savunuculuk grubu ile bir analist, yüz tanıma en yaygın ve tüm gözetim teknolojileri müdahaleci biri olduğunu açıkladı.

TechNewsWorld’e verdiği demeçte “Bu, çok az gözetim ve kısıtlamaile kolluk kuvvetleri ve hükümet kuruluşları tarafından kullanılıyor,” dedi.

“Yüz gözetimi, bir suçtan şüphelenilip şüphelenmediğimize bakılmaksızın, hükümetin nerede olduğumuzu, ne yaptığımızve kiminle olduğumuzu izlemesi için kapsamlı bir araç haline geliyor.” diye devam etti.

“Gözetleme araçlarının insanları gözetlemek için nasıl ve nerede kullanıldığı hakkında halka bilgi veren programlar… yasa uygulama üzerinde önemli bir kontrol ve vatandaşlara hesap verebilirlik ve kamu girişi talep bilgi vermektir.” diye de ekledi.

Yüz tanıma politize bir teknoloji haline gelmiştir, George Brostoff, Sensible Vision CEO’su, Cape Coral, Fla bir yüz kimlik doğrulama şirketi savundu.

TechNewsWorld’e verdiği demeçte “Bir şey siyasileştiğinde, her şey siyah beyaz olur.” dedi. “Bu dünyada siyah beyaz olan çok az şey vardır.”

“İnsanlar izlenmek istemiyor.” dedi. “Bunun tartışılması gerekiyor, sadece yüz tanıma değil. Hükümet benim hakkımda ne biliyor? Hükümet yüzüm de dahil olmak üzere bilgilerimi nasıl kullanıyor? Bunlar genel olarak tartışılması gereken şeyler.”

Irksal önyargı
Yüz tanıma sistemlerinin ana eleştirilerinden biri sadece yanlış değil, aynı zamanda önyargılı.

Gullo, yüz tanımanın özellikle Siyah Amerikalılar için hatalara yatkın olduğunu gösteren çalışmalar ve araştırmalar olduğunu belirtti.

Örneğin, 2012’de FBI tarafından ortaklaşa yapılan bir çalışma, Afrikalı Amerikalıların doğruluk oranlarının diğer demografik demografik çalışmalardan daha düşük olduğunu göstermiştir.

Aslında, Gullo devam etti, FBI kendi gizlilik etkisi değerlendirmesi kendi sistemi “doğru aynı kimlik diğer fotoğrafları bulmak için yeterince güvenilir olmayabilir, yanlış veri yüzdesinde bir artışa neden itiraf etti.”

MIT tarafından yapılan bir başka çalışmada, koyu kadınlar için ticari olarak mevcut yüz tanıma sistemlerinde açık tenli erkeklere kıyasla yüzde 34 hata oranları olduğunu da sözlerine ekledi.

Cinsiyet Tonları çalışması: IBM, Microsoft ve Face++ AI bir kişinin cinsiyetini ne kadar iyi tahmin ediyor?
Gulo, “Bu da yüz tanımanın ayrımcılık üzerinde haksız bir etkisi olduğu anlamına geliyor.” dedi.
Bakan, göçmenlerin ve renkli insanların olduğu mahallelerde de kameraların aşırı gelişmiş olduğunu ve yüz gözetimi gibi yeni casusluk teknolojilerinin cezai adalet sistemindeki mevcut eşitsizlikleri güçlendirdiğini de sözlerine ekledi.

Kolluk kuvvetlerini engellemek mi?
Brostoff, bu çalışmaların yapılmasından bu yana yüz tanıma teknolojisinin geliştiğini, ancak daha iyi teknolojilerin kötüye kullanabileceğini de sözlerine ekledi. “Soru yüz tanıma önyargılı değil, uygulama önyargılı mı?” diye sordu.

Bakan, tüm yüz tanıma algoritmalarının önyargılı olmadığını da sözlerine ekledi. “Test edilenlerin bir sorunu vardı.”, dedi.

“Bu test bile,” diye devam etti, “herkes sadece önyargı nedeniyle yanlışlıklar vardı. Ayrıca ayarları nedeniyle oldu. Bir eşleşmenin yüzdesi çok düşük ayarlandı. Bir eşleşme çok düşük ayarlanırsa, yazılım birden çok kişiyi potansiyel olarak aynı kişi olarak tanımlar.”

“Bazıları veritabanındaki görüntülerin kalitesiydi.” diye de ekledi. “Bir algoritma, bu görüntünün doğru olamayacak kadar kötü olduğunu söyleyen bir filtreye sahip değilse, kötü bir eşleşme oluşur. Şimdi, 3D kameralar daha fazla ayrıntı ve daha iyi doğruluk üretmek için bir kişi derinlik bilgi üretmek için kullanılabilir.”

Yüz tanıma yasağı önerildiğinde, kolluk kuvvetlerinin yanıtı, teknolojiyi araç kutusundan kaldırmanın halkı güvende tutma çabalarını engelleyeceği dir. Teknolojiyi eleştirenler aynı fikirde değil.

Kar amacı gütmeyen bir iletişim ajansı ve Ban the Scan Koalisyonu’nun bir parçası olan AI For the People’ın CEO’su Mutale Nkonde, “Suç zanlılarını tespit etmek için başka araçlar da kullanabilirler.” dedi.

“Örneğin, Capitol tepe isyanı sırasında, FBI orada kim olduğunu bulmak ve bir uçuşa yasak liste oluşturmak için cep telefonu verileri kullanılır,” diye TechNewsWorld söyledi.

Kleinman, “Yüz tanıma yı kullanmayarak, kolluk kuvvetlerinin işlerini yapamayacağı fikri, sahip olduğu tüm güç ve tüm yasa uygulama kaynakları göz önüne alındığında oldukça büyük bir inanç sıçraması gerektiriyor.” diye de ekledi.

“Bizim endişemiz, kolluk kuvvetlerinin çok az güce sahip olması olmamalıdır.” diye devam etti. “Bizim endişemiz, kolluk kuvvetlerini genişletmenin hepimiz için ne anlama geldiğini olmalıdır.”

“X’i yapamazsak, sakat kalacağımız argümanı, bize göz kulak olmak için kolluk kuvvetlerinin sonsuz bir genişlemesini haklı çıkarmak için kullanılabilecek bir argümandır.” diye de ekledi.