HHaber

Qualcomm yeni Snapdragon yonga setleri ile otomobilleri en akıllı hale getirmeyi planlıyor

Qualcomm yeni Snapdragon yonga setleri ile otomobilleri en akıllı hale getirmeyi planlıyor

Bazı teknoloji uzmanları, modern otomobilleri tekerlekli dev akıllı telefonlarile karşılaştırdı. Ve Salı günü Qualcomm, dünyanın en büyük kablosuz çip üreticisi, bu açıklama iyi oynamak yeni yenilikler tanıttı, araba daha akıllı ve daha bağlı hale.

İki günlük sanal etkinlikte Automotive Redos CES yerine düzenlenen etkinliği gerçekleştiriyor ve 2023 veya 2024 sonlarında otomobillerle gelecek olan dördüncü nesil Snapdragon Automotive Cockpit’in platformlarını sundu. Teknoloji, daha az enerji tüketirken yüksek performans sağlayan 5 nometrelik yongaların üretimine dayanmaktadır. Ve otomobil üreticilerinin bir aracın “dijital kokpiti” içinde planladıklarından yararlanmak için tasarlanmıştır – birkaç yıl sonra.

Qualcomm’un otomobil işinin kıdemli başkan yardımcısı ve genel müdürü Nakul Duggal Salı günkü etkinlikten önce verdiği röportajda, “Araba oturma odanızın ve ofisinizin bir uzantısı haline geliyor.” dedi. “Çok daha yüksek üretkenlik seviyelerine sahip olacaksınız ve çok daha yüksek üretkenlik seviyelerine sahip olacaksınız.” çok daha yüksek düzeyde eğlence [ve] birçok ekosistem şu anda evinizde veya ofisinizde veya telefonunuzda kullanılabilir … arabanızın bir parçası olacak.”

Bakan, otomobillerin çevrelerini daha iyi tanıyarak onları daha güvenli hale getireceklerini söyledi. Onlar da kendi başına sürüş başlayacak.

Dougal, “Bunlar şu anda gerçekleşmeye başlayan şeyler.” dedi. “Ve önümüzdeki dört ya da beş yıl içinde onlardan çok daha fazlasını göreceksiniz.”

Dördüncü nesil Snapdragon Automotive Cockpit platformları, kokpitin yolcu tercihlerine daha bilgili ve uyarlanabilir olmasını sağlayan gelişmiş grafikler, multimedya, bilgisayar görüşü ve yapay zeka yeteneklerine sahiptir. Navigasyona dayalı diğer kişilerle aynı anda eğlence amaçlı kullanılabilen 10 veya daha fazla yüksek tanımlı ekranı destekleyebilir. Platformlar ayrıca, arabanın içinde veya çevresinde neler olup bittiğini izlemek için birden fazla yüksek çözünürlüklü kamera girişi destekler.

Geliştirilmiş yapay zeka yetenekleri daha fazla sürücü ve yolcu kişiselleştirme, araçta sanal yardım, fiziksel ses kontrolü, dil anlayışı, sürücü izleme ve yolcu varlığı algılama sağlayacaktır. Bu bilgi-eğlence ve araç kontrolleri koltuk ve ayna yerleştirme, HVAC ve koltuk başına kişiselleştirilmiş iklim kabarcıkları, ses içeriği ve ses tercihleri söz konusu olduğunda Teknoloji sürekli öğrenebilir ve yolcu tercihleri adapte olabilir.

Ayrıca kabin içi izleme, çocuk ve yolcu algılama ve yol güvenliği için nesne algılama ile ultra-HD surround projeksiyon izleme de dahil olmak üzere “dikkat dağıtıcı ücretsiz sürücü destek sistemleri” sağlamada en iyisidir.

Platformlar aynı zamanda otomobil üreticilerinin her kullanıcı için kişiselleştirilmiş ses bantları oluşturmasına olanak tanıyan sürükleyici sese de izin verir. Ayrıca sürücülerin motor ve yol gürültüsünü karşılamak için aktif gürültü ve yankı iptalini açmalarına da olanak sağlayacaklar.

Qualcomm’un temel teknolojisi, Apple’ın iPhone 12 serisi de dahil olmak üzere cihazları mobil ağlara bağlıyor ve Samsung’un Galaxy S21 cihazları gibi telefonların beyni gibi davranıyor. Teknoloji endüstrisi en yeni bağlantı modeline doğru ilerlerken 5G yongalarına olan talepteki hızlı artıştan yararlandı. Ama Qualcomm da telefonlarda yavaşlamaya karşı bir tampon sağlamak için otomobil endüstrisi gibi sektörlerde yatırım yaptı. Qualcomm’un teknolojisiyle yolda yaklaşık 150 milyon araba var. Üçüncü nesil Snapdragon Otomotiv Kokpit platformlarını kullanan araçlar bu yıl satışa sunulacak.

Bir otomobilin dijital kokpitini çalıştırmak için teknoloji inşa ederken, Qualcomm geçen yıl otomobil üreticilerinin araçlarını kendi kendine giden arabalara dönüştürmelerini daha kolay ve verimli hale getirmek için teknoloji sağlamak için de harekete geçti. Snapdragon Ride ile araçlar gelecek yıl yola başlayabilir. Ve Salı günü, Qualcomm otomatik bir Seviye 4 sistemi için Snapdragon Ride yonga setleri geliştirdi söyledi, hangi bir araba kendi başına sürüş durumların çoğunluğu kolları nerede.

Qualcomm, dördüncü nesil Snapdragon Automotive kokpit platformunun yanı sıra, teknolojisinin artık Amazon’un Alexa ses asistanını yonga setlerine dahil ettiğini söyledi. Bu daha kolay otomobil için evde Alexa ile senkronizasyon gibi şeyler yapmak için araba ai kullanmak için evde garaj kapısını açmak veya oturma odası ışıkları açmak için yapar.

Duggal, “Otomobil üreticileri Alexa teknolojisini 20 veya 30 modele tek tek entegre etmek zorunda kalsaydı, pek çok sürtüşmeyi azaltır ve ortadan kaldırır.” dedi. “Otomobil üreticileri bizimle anahtar teslimi bir platform elde edebiliyoruz.”