HHaber

League of Legends: Wild Rift çıkış tarihi, betası ve bilmeniz gereken her şey

League of Legends: Wild Rift çıkış tarihi, betası ve bilmeniz gereken her şey

Riot Games, küresel başarısı olan League of Legends’ın mobil versiyonunu piyasaya sürme sürecindedir. Oyunun bu sürümü – League of Legends: Wild Rift olarak adlandırılan – akıllı telefonlar üzerinde çalışan biraz farklı olsa da, hala temel MOBA oyun bozulmadan tutar ve yolda oynanır.

Bu niyeti, ancak birçok oyuncu henüz oyun denemek için kazanılmış var: nihayet Eylül ayında kapalı bir beta var, ama sadece Filipinler, Endonezya, Singapur, Malezya ve Tayland. Wild Rift’in başka bir yerde ne zaman piyasaya sürüleceği belli değil, çünkü Riot diğer bölgelere genişleme için eksik bir zaman çizelgesi verdi ve oyunun ne zaman başlayacağı hakkında tek kelime etmedi.

Wild Rift daha geniş bir sürüme ulaştığında, oyuncular son on yıl veya daha uzun süredir masa oyunları ve espor liglerinin hakim olduğu moba tarafından biraz kısaltılmış bir oyun bulacaklar.

Wild Rift oyunun çok daha küçük akıllı telefon ekranlarında çalışması için optimize edilmiştir – bu da dokunmatik kontroller ve telefon oyunlarında normal olarak iki kat daha uzun (veya daha uzun) süren normal lig maçlarından daha iyi uyan 15-20 dakikalık mermiler anlamına gelir. Lig PC Þampiyonlar yavaş yavaş eklenmektedir, bazı mobil oyun için modifiye edilmiş olmasına rağmen, ve klasik Summoner’s Canyon yeniden şekillendiren yeni bir harita var.

Düzenli geliştirici videoları ve açık beta sürümleri sayesinde, Wild Rift hakkında çok şey biliyoruz. Henüz açık bir beta alanında değilseniz, oyun için şu anda Android’de (henüz iOS’ta değil) ön kayıt yaptırabilirsiniz. Aşağıda şimdiye kadar oyun hakkında duyduğumuz her şey.

Wild Rift fiyat ve çıkış tarihi
League of Legends: Wild Rift’in çıkış tarihini bilmiyoruz, ancak oyunun beta sürümlerini kapatacak kadar uzakta olduğunu biliyoruz, bu da iyiye işaret. Wild Rift ilk olarak Ekim 2019’da, riot games’in League of Legends’ın ilk 10.

Wild Rift, Eylül 2020’de Filipinler ve Endonezya da dahil olmak üzere birçok Güneydoğu Asya ülkesinde Bölgesel Kapalı Beta’ya sahipti, ancak ne başka beta tasarımları ne de bir çıkış tarihi duymadık.

Vahşi yarık fiyatı gelince, biz oyunu başlatmak için bir şey mal olacak şüpheliyim. Efsanelerin temel lig oyunu gibi, biz mobil sürümü ücretsiz olmasını bekliyoruz, oyun kahraman kilidini ve şirkete yeni kozmetik için para huni mikro işlemler ile.

Eylül 2020 kapalı beta itibaren, oyuna entegre mikroişlemler vardır: oyuncular sadece oyun için şampiyon tırnak alacak iken, diğer şampiyonlar ve derileri oyun (Wild Cores) gerçek para için satın para birimi üzerinden ödenebilir – kapalı betabile. Beta sürümünden sonra, tüm hesaplar silinecek ve mikro işlem fiyatı Riot’un oyunu test ettiği için “teşekkür ederim” olarak %20 bonusla iade edilecektir.

Riot, hiçbir şampiyonun sadece mikro işlemler olmayacağını ve kazanacak istatistiksel artışlar olmayacağını garanti eder. Free-to-play oyuncular için, emottes ve derileri gibi kozmetik kilidini açmak için Poro Coins adlı oyunda bir sikke vardır.

Wild Rift’in para kazanma planlarının, özellikle Epic ve Apple’ın yasal uygulama içi satın alımları ve telefonlardaki üçüncü taraf mağazaları yla ilgili olarak mobil pazarlardaki mevcut kargaşadan etkilenmesi her zaman mümkündür. Bunun nasıl sonuçlanacağını göreceğiz.

Vahşi yırtık beta
Wild Rift Eylül ayında ilk resmi kapalı beta başlattı, Filipinler, Endonezya, Singapur, Malezya ve Tayland oyunculara yayımlanan, Bir Riot blog yazısı ve video (yukarıda) göre. Beta android ağırlıklı olarak başlatıldı, çok sınırlı bir iOS beta olmasına rağmen, çok. Bu betanın birkaç hafta sürmesi bekleniyordu.

Açık beta Ekim 2020 sonlarında takip, ama yine, sadece önceki Güneydoğu Asya ülkelerinde yanı sıra Japonya ve Güney Kore’de mevcuttu. Bu beta, bazı bölgelerdeki oyuncuların vahşi yarık hesaplarını mevcut Riot hesaplarına bağlamasına izin verdi ve oyunda ek ödüller aldı.

Riot, Aralık 2020’nin ilk haftasında Avrupa, Tayvan, Okyanusya ve Vietnam’da açık betanın yanı sıra Rusya, Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki seçilmiş oyuncuları da genişletmeyi planlıyordu. Açık beta nihayet Mart 2021’de Amerika’ya gelecek – ve bir sonraki başlangıç telafi etmek için, Riot hızlı bir şekilde daha uzun süre oynamak için yeteneğine sahip olanlar ile rekabet etmek için kahramanlar kendi takım oluşturmak için bölgedeki oyuncular bir yol verecektir.

Eylül ayı kapalı beta sının bir noktada oyuncu hesabının evrimini sildiğini unutmayın, böylece beta erişiminiz olduğunda bile kazandığınız her şeyi daha sonra tam olarak başlatıldığında saklayamıyor olabilirsiniz. Riot oyunculara, sıfırlamadan sonra %20 bonusla herhangi bir vahşi çekirdek mikro işleminin (mobil RP sürümü) iade edeceğine dair güvence verdi.

Wild Rift özellikleri, sıralama ve kilidini
Birkaç resmi tweets, erken oyun çekimleri ve geliştiriciler için videolar sayesinde, Wild Rift hakkında çok şey biliyorum.

Asgari standartları biliyoruz – ya da en azından Mayıs 2020’de Riot Games’in spekülasyonlarında ne olacağı. Resmi Wild Rift hesabından bir tweet’e göre, lansmanda stüdyo Wild Rift’in minimum özelliklerinin 1.5 GB RAM, Snapdragon 410 yonga seti, Adreno 306 GPU ve 32 bit Android işlemci desteğine sahip Android telefonlar ve iPhone 6 cihazları ve daha sonra olacağına inanıyor.

Bu minimum spec kapalı beta testleri için biraz artmıştır (Android ve 1280×720 ekran çözünürlüğü için 4 çekirdekli yonga seti, iPhone 7 veya üzeri), ama optimizasyon tam sürümü bu aşağı getirebilir.

Eylül 2020’de kapalı beta başladığında oyun hakkında daha fazla bilgi edindik. Bir video geliştiricisine göre, oyun League of Legends’a benzer bir sıralama sistemine sahiptir: 10. Master altında alt katmanları dört bölümden olacak, ve yeni Zümrüt serisi platin ve elmas arasında yer almaktadır, daha iyi oyuncu tahsisi için.

Sıralama merdiveni tırmanmak için iki aşama vardır. Alt demirden zümrüt sıralaması seviyelerine kadar, her galibiyet oyunculara bir Rank Markı verir ve her mağlubiyet bir tanesini kaldırır. Ama endişelenmeyin – oynarken, tamamlandığında, bir oyun kaybettiğinde kaybedilen bir puana karşı koruyan bir Rated Fortitude sayacı oluşturursunuz. Yeterli Sıralama Puanı alın ve daha yüksek tırmanmaya alırsınız.

Elmaslar ve üst düzeyler league of legends lig puan sistemi gibi bir Victory Point sistemi kullanır. 1, 2, 3 veya 5 kişi de kuyruk olabilir ve benzer yeteneklere sahip oyuncular atayacaktır.

Ranked ek olarak, Wild Rift yavaş yavaş 2021 yılında gelmesi bekleniyor League PC, popüler All Random, All Mid (ARAM) çalışan dahil olmak üzere diğer yolları tanıtıyor.

Eylül 2020’den itibaren kapalı beta ve geliştirici video, şampiyonlar iki şekilde kilidi olacak: kazançlar ve mikro işlemler. Oyuncular oyunu oynayarak ve tesviye ederek kazanan anahtar şampiyonları bir giriş seti ile başlayacak. Siz oynarken, onlar da diğer kahramanların kilidini açmak için harcanan ‘mavi motes’ olarak adlandırılan oyunun para içine alırsınız. Oyuncuların periyodik olarak dönen kahramanların seçilmiş bir listesini kullanmalarına olanak tanıyan ‘serbest şampiyon rotasyonu’ ile birlikte, oyun biraz ücretsiz oynanabilir olmalıdır.

Wild Rift özellikleri, oyun ve şampiyon havuzu
Wild Rift, League of Legends gibi görünür ve oynar: düşman dalgalarıyla savaşmak, kuleleri yok etmek ve diğer tarafın kahramanlarını öldürmek için haritanın etrafında kontrol ederken kahramanınızı takip eden izometrik bir oyun. Tabii ki, mobil oynanır gibi, saldırılar, yetenekler ve nesneler için sağ tarafta sayısız düğmeleri vardır. oyuncular ekranın sol tarafına basarak ve tutarak hareket ettirin.

Bu testler neredeyse kesinlikle beta testi sırasında tweaked olacak; zaten, vahşi yarık ekibi harita etrafında pan oyuncu görmek için bir yarı kilitleme kamera fonksiyonu eklendi – pusu veya izcilik bölgesinde beklerken görüş çizgisinin hemen ötesinde kontrol etmek için harika. Kamerayı otomatik olarak uzun menzilli skillshots yolunda kaydırma seçeneği de vardır. Küresel nihai yetenekleri daha iyi hedeflemek için benzer seçenekler vardır.

Kahramanlar, oyun tarzları ‘çift sopalı’ kontrollere iyi bir şekilde dönüşmüyorsa da uyum sağlayabilirler. Ocak 2021’in başlarında, bir video programcısı Katarina’ya mobil oyuna adapte olurken yapılan ayarlamaları açıkladı – özellikle trafiği ayarlarken iptal etmesi kolay olan nihai oyununda, bu yüzden yavaş çekim ve yeniden konumlandırmaya izin verecek şekilde değiştirdiler. Benzer şekilde, Ramus ikiz sopa sürücü için daha iyi yepyeni bir final uyum var.

Daha önce de belirtildiği gibi, oyuncular oyunu oynayarak kahramanlar kazanırken, diğerleri zaman içinde biriken veya mikro işlemlerle satın alınan oyunun para birimiyle satın alınabilir. Hiçbir şampiyon gerçek para alımlarından çitle çevrilmeyecek.