HHaber

Xbox Live Gold fiyat artışı ve ardından olanlar

Xbox Live Gold fiyat artışı ve ardından olanlar

Xbox Live Gold aboneliğinin fiyatının artacağını duyurmasından sadece bir gün sonra, Microsoft fikrini değiştirdi ve fiyatları olduğu gibi tutacak.

22 Ocak’taki bir Xbox Wire gönderisinde şirket, Xbox Live Gold aboneliğinin bir aylık fiyatını 1 $ artırmayı ve üç aylık abonelik fiyatını 5 ABD Doları artırmayı planladığını duyurdu. Bu yaklaşık 10,99 $ (yaklaşık £ 8 / AU $ 14) bir ay, $ 29,99 (£ 22/AU $ 39) üç ay için ve 59,99 $ (£ 44/ AU $ 78) altı ay için bir Xbox Live Gold abonelik fiyatı getirdi olurdu.

Birçok kişi tarafından, xbox live gold’a bir yıllık abonelik maliyetini bir seferde üç ay satın alanlar için 120 dolara çıkaracak oldukça dik bir artış olarak kabul edildi ve bu da büyük miktarda hayran tepkisine yol açtı.

Þimdi, bu tepkileri fark ettikten sonra, Microsoft sonuçta fiyat artışı ile devam etmeye karar verdi.

Aslında, Microsoft bile bir adım daha ileri gitti ve Xbox ücretsiz-to-play oyunları artık oynamak için bir altın abonelik gerektireceğini duyurdu. Değişiklik hemen olmayacak, ama “önümüzdeki aylarda” tanıtılacak ve o geldiğinde, Halo Infinite ücretsiz çok oyunculu oyun Xbox oynamak için gerçekten ücretsiz olacağı anlamına gelecektir.

“Bu anı bir fırsata dönüştürüyoruz”
Bir açıklamada (GamesIndustry.biz aracılığıyla) Microsoft şöyle dedi: “Biz bugün berbat ve bize bildirmek için haklıydı. Bağlanmak ve arkadaşlarınızla oynamak oyunun önemli bir parçasıdır ve biz her gün güvenen oyuncuların beklentilerini karşılamak için başarısız oldu. Sonuç olarak, Xbox Live Gold fiyatlarını değiştirmemeye karar verdik.

“Þu anda bunu, Xbox Live’ı, oyuncunun deneyimlerinin merkezinde nasıl gördüğümüze daha uygun hale getirmek için bir fırsata dönüştürüyoruz. Ücretsiz oynanması gereken oyunlar için, bu oyunları Xbox konsolunuzda oynamak için artık xbox live gold aboneliğine ihtiyacınız olmaz. Önümüzdeki aylarda bu değişimi en kısa sürede gerçekleştirmek için çok çalışıyoruz.

“Zaten bir Xbox Live Gold üyesiyseniz, geçerli yenileme fiyatına kalırsınız. Yeni ve mevcut üyeler, bugün ödedikleri fiyatlarla Xbox Live Gold’un keyfini çıkarmaya devam edebilirler. ABD’de, 9,99 $ 1 ay, 24,99 $ 3-ay için, 39,99 $ 6-ay ve 59,99 $ perakende 12 ay için.”

Bu fiyat artışı Game Pass Ultimate (oyun ve bulut oyun bir kütüphane erişim e ek olarak bir Xbox Live Gold abonelik içerir) yapmak için tasarlanmıştır mümkündür, ama böyle bir hareket onlar hizmeti benimsemeye zorlandı hissettim olanlar tarafından takdir edilmedi.

Bu U dönüşü oldukça önemlidir, o zaman, ve hiç şüphesiz Xbox kullanıcıları tarafından memnuniyetle karşılanacaktır.