HHaber

Maquette rom-com ve bulmaca hayranları için kaprisli bir romantizm var.

Maquette rom-com ve bulmaca hayranları için kaprisli bir romantizm var.

Bir köşe kafede sade bir kahve, bir ev partisinde çalıntı bir ilk öpücük, hatta adil bir çevresinde sadece bir yürüyüş – bir çiçek romantizm ilk günlerinde en kaprisli bazılarıdır. Maketta’da, aşk hikayesinin her sahnesine başlanır, her seferinde bir bulmacanın kilidini açarsın.

Macetta, Annapurna bir birinci şahıs hikaye anlatımı bulmaca, flashback ve anılar bir dizi ile Kensi ve Michael ilişkisini araştırıyor, bir kafede onların sevimli karşılaşma ile başlayan nerede birlikte bir taslak defterinde karalamak. Ama bu sadece romantik bir hikaye değil. Yapacağım şey bu değil. Bunun yerine, onların hikayesi oyunun yinelenen bulmaca dünyasını keşfetmek yoluyla anlatılır. Evrimin her adımı ve çözülmüş bulmacalar daha fazla anıyı gün ışığına çıkarırken ilişkilerini bir araya getirmeye başlarlar – ve belki de geçmişte neden anlatılıyorlar.

Maquette bu benzersiz bulmacalar ve onun romantik hikaye güzel birleştirmek için yönetir, hem kafanızı hem de kalbini hedefleyen bir oyun sonuçlanan.

Öyle…
Maquette, her şeyden önce, bir retro bulmaca oyunudur. Ama bu aslında ne anlama geliyor? Oyun ilk erken 2020 yılında açıldı, retro bulmaca elemanı gereksiz yere karmaşık geldi. Ve dünyalar içindeki dünyaların açıklaması kafamı daha da karıştırdı. Ama, oyun kendimi dikkat çekmek için biraz zaman olması, gerçekten göründüğü kadar kafa karıştırıcı değil.

Aslında, Maketta’s “normal boyutu” dünya size dönecek modelidir. Orada her öğe minyatür yeniden, normal boyutlu dünyanın bir bebek ev gibi üreme evler merkezi bir kubbe bulacaksınız. Bu bulmacaçözme anahtarıdır size karşılanacak bulmacaların çoğu bir şekilde küçük dünyayı kullanmak isteyecektir.

İşler burada biraz daha karmaşıklaşıyor. Normal boyutlu dünyada nesneler küçük dünyada görünür ve bağlı – yani, diyelim ki, normal boyutlu dünyada bir blok hareket ederseniz, o zaman bunun daha küçük bir sürümü de küçük dünyaya hareket edecektir. Benzer şekilde, bir nesneyi küçük dünyaya taşırsanız, o nesnenin normal boyut eşdeğerini gerçek dünyaya taşır.

Ayrıca nesneleri normal boyuttaki dünyadan alıp küçük dünyaya yerleştirerek bu nesnenin normal dünyada daha büyük bir sürümünü oluşturabilirsiniz. Bazı alışmak alır, ve aslında oyunda mekanik kullanarak daha kağıt üzerinde daha kafa karıştırıcı – özellikle normal boyut dünya dışında daha büyük bir dünya var … Ama bu başka bir hikaye.

Bir olayda, normal boyuttaki bir köprüdeki boşluğu geçmek zorunda kaldım. Biz hala daha önce kullanılan bir anahtar olduğunu hatırlıyorum, ben geri döndü ve onu aldı ve mini-dünya içine attı – düz boşluğun her yerinde. Normal boyuttaki dünyada boşluğa doğru yürüdüğünde, büyük bir anahtar artık ihtiyacım olan köprü gibi hareket ediyordu.

Güven bana, kulağa olduğundan daha karmaşık geliyor. Ama bu Maketta’daki bulmacaların aclengine olmadığı anlamına gelmez. Bu kasıtlı “softball bulmacalar,” Graceful Decay geliştirici Hanford LeMoore göre değildir. Ve, bazı bulmacalar ne kadar sinir bozucu olsa da, sonunda onları çözdüğünüz “ah ha!” anı neredeyse bunun için yapar.

Oyun için merkezi bir merkez olarak hareket eden kubbe, yeni bölümlerde birçok dalları vardır. Çoğu, onları kilidini açmak ve sahip oldukları sırları bulmak için yeterince ileri gidene kadar kilitli kalır. Ama kenzi ve Michael’ın hikaye metni daha fazla görünmeye başlar gibi, doğru yönde, ya da bulmaca çözmek için doğru yolda gidiyoruz hakkında biliyorum, bazı durumlarda nerede bir sonraki başlık gerektiği gibi ince ipuçları sağlayan.

Mock-up ileriye doğru şaşkın olsa da, bu onun hikayesi tüm bu kayıp anlamına gelmez. Aslında, ben daha onların hikayesi hakkında daha fazla kazmak için bir girişim bulmaca çözmek için kararlı bulundu.

Kensi ve Michael’ın hikayesi yüzüne uymuyor. Biz karakterlerin kendilerini görmek asla, ama seslerin flashback (skeçler resimli) ve dünyada görünen metin aracılığıyla kendi hikayenin kademeli olarak ortaya çıkması bu karakterler hakkında bir fikir verir. Genç ve birbirlerine aşıklar. Beceriksiz ve hırslı. Sessizce otantik.

Macetta’nın dünyası bile alaycıların kalbini eritmeye yeter ve benim gibi umutsuz romantikler için çok bağışlayıcı. Dünya, çiftin paylaştığı anılarla bağlantılı yerlerden oluşuyor: bir zamanlar ziyaret ettikleri bir eğlence parkı, bir zamanlar bir partiye katıldıkları bir ev. Büyük bir evrim kilometre taşı karşılandığında, bir (orijinal gibi görünüyor) Indie pop melodi çalış, romantizm girdap içinde birinin ilişkilerini nasıl göreceksiniz neredeyse bir gül renkli versiyonu konum gibi hissettiren – ve bu harika.

Her şeyin mükemmel olduğunu hissedersin. Ve ben Maketta sadece birkaç bölüm oynadı (ve ne oynadım çok fazla ortaya çıkaramaz), Cute Decay zaten oyun bazen temaların en küçük aşılmaz engeller haline gelebilir modern bir aşk hikayesi “günlük sorunların ölçekleri keşfedecek ortaya koymuştur”. Hiç şüphe yok ki bu bulmacalar bir sürü daha zor almak için gidiyoruz anlamına gelir …