HHaber

Geçici yarı-kalıcı, renkli saç boyası için bir rehber

Geçici yarı-kalıcı, renkli saç boyası için bir rehber

Kabin ateşini yenmek mi? Sadece bir şeyler hissetmek için değişim özlemi mi? Yeni şeftali saçlı Vogue editörü kanıtlayalım: Geçici saç rengi yardımcı olabilir.

British Salon Bleach London’ın kurucularından ve kreatif direktörü Alex Brownsell, “Yeni yılın başında bir değişiklik istediğinizi düşünüyorsanız, ancak kalıcı renge bağlanmak istemiyorsanız, geçici veya yarı kalıcı bir boya kullanmak denemenin harika bir yoludur,” diyor. Buna ek olarak: En canlı veya fantezi renk bir yıkama sadece görünümünü remix olmaz, ama bir şımarık 17 yaşındaki tekrar gibi hissettirecek. Treehouse Social Club’da de renk lendirici olan Discolorer olarak da bilinen Douglas Cornwall, “Tecrit sırasında insanlar, banyoda bir kutu olan umutsuz bir genç gibi saçlarını beyazlatıyor ve renklendiriyor.” diyor. “Yakınlaştırma tabanlı gerçekler pek çok işin yerini aldı ve okul artık görünüm kısıtlamaları getirmişler. Bu özgürlük duygusu, dünyanın geri kalanı karanlık ken, renkli olma arzusunu başlattı.”

Eğer ince bir çimdik arıyorsanız olsun ya da, Cornwall dediği gibi, “bir gün fantezi arayan” modunda, burada geçici renkli ev için bir uzman kılavuzu.

İstediğiniz geçici boya türüyle başlayın
Genel olarak, iki ana kategori vardır: Geçici saç rengi, hangi çeşitli şekillerde gelir, jeller klima maskeleri, ve yarı kalıcı saç boyaları. Brownsell, “Geçici renkler, birkaç şampuandan sonra solan hızlı yıkanan, durulanmış renklerdir” diye açıklıyor. “Yarı kalıcı boyalar daha az yüksek bakım, seçtiğiniz rengin canlılığına bağlı olarak yaklaşık 6-8 hafta süren, ne sıklıkta saçınızı yıkayın, ve durum ve saçınızın gözenekliliği.” “,” Cornwall diyor, başka bir avantajı genellikle klima ve flash ajanlar yerleşik ile formüle olduğunu ekleyerek, hem de daha canlı bir his vermek için bir “dumanlı veya tozlu eleman” ekler bir baz boya.

Eğer daha düşük riskli bir yaklaşım almak istiyorsanız, kına saç boyaları veya yumuşak düşünün, önceden seyreltilmiş tonları ve renk kitleri. Ayrıca saç kremi başak olabilir. Cornwall, “Basit bir saç kremi kasesine seçtiğiniz doğrudan boyadan bir damla eklemek, suya bir ton koymak için harika bir yoldur,” diyor. “Bu yoğunluğu seyreltmek ve sesi hafif bir ipucu verecektir.” Biraz silah utangaç olanlar için, Brownsell bir pastel yarı kalıcı boya denemenizi önerir (Londra’nın Rosé Bleach ve Clumsy Şeftali en popüler) ya da daha ince sonuçlar için bir renk artırıcı şampuan.

Temel renginiz göz önüne alındığında neyin gerçekçi olduğunu düşünün
Bir kural olarak, genellikle açık saç, parlak ve daha canlı bir renk olacak, yani cesur renk elde esmer olanlara göre sarışınlar için daha kolaydır, kızıl saçlı, ya da kuzgun saçlı. “Yarı-kalıcı parlak ve pastel tonları için, bir ışık uygulamak gerekir, ağartılmış sarışın,” Brownsell açıklar. “Eğer koyu veya bozulmamış saç varsa, bu renkler renk doğru büyümek ya da hiç bakmak olmaz. Önce çamaşır suyu ile saç kaldırmak ve renk için mükemmel bir tuval oluşturmak için bir toner ile takip etmek gerekir.”

Bleach London, ilk kez boyarlar için, sürecin şifresini çözmeye yardımcı olmak ve saçları hasardan korumak için kapsamlı ev uygulama kılavuzları sunar. Bu özellikle kıvırcık ve spiral saçlar için önemlidir, hangi ince ve bu nedenle daha fazla çamaşır suyu kurutma etkilerine karşı savunmasızdır. Saçınızı beyazlatmak istemiyorsanız, sahip olduklarınızla çalışmanıza yardımcı olabilecek bir dizi ürün vardır. Cornwall, “Bu kadar uzun süre sadece ağartılmış kafalar veya doğal sarışınlar fantezi renklerin diyarına girebiliyordu, ancak Overtone gibi bazı markalar özellikle kahverengi ve koyu saçlarda görünmesi için formüle edilmiş renkler sunuyor,” diye açıklıyor Cornwall. “Kahverengi saçlar için koyu mor ve kahverengi saçlar için turuncu iki destansı tonları olanlar için bir şans vermek için çamaşır suyu saçlarını dokunmak izin vermek tir.”