HHaber

Emekliye ek ödeme

Türkiye, Avrupa’daki 32 ülke arasında 2021 yılı itibarıyla Euro ölçeğinde ortalama emekli maaşlarının en düşük olduğu ikinci ülke olarak listelerde yer alıyor. Almanya’daki ortalama bir emeklinin maaşı, ülkemizdeki bir emeklinin neredeyse 7 katı. 2012-2021 yılları arasında Avrupa’da ortalama emekli maaşı büyük ölçüde artarken Türkiye’de yüzde 34 düştü. Son dönemde emekli maaşı alan vatandaşlarımızı mutlu eden bir gelişme var: Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve PTT böyle bir fırsat sunuyor. Bu ek ödemeler, günlük harcamalarda fiyatlar sürekli yükseldiği için finansal bir güvence sağlayabilir. Zira, yüksek tüketimin olduğu bu dönemde emekliler masraflarını karşılamaya bu ek ödemelerle birlikte devam edebilirler. Peki, nasıl faydalanabilirsiniz? İşte bazı bilgiler:

Asıl önemi burada: Bu dönemde size en uygun kredi olasılık kazanmış bir emeklilik vatandaşı olarak önemli bir fırsat. Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve Türkiye’nin en etkileyici bankası PTT’den sunulan bu kredi, tarihteki herhangi bir rüyayı gerçekleştirmek ve hayal etmek için harika bir fırsattır.

**100.000 TL Emekli Kredisi: nasıl alınır?**

Yüksek tutarda borçlarız olanlar için 100.000 TL’ye kadar borç alma imkânınız var mı? Bu sorunun cevabı evet. Ancak, bu kredi pek çok aşamadan geçer ve endişelenmenize neden olabilir. İşte almak için takip etmeniz gereken bazı adımlar:

1. **Hazırlık:** Hangi bankadan maaş alıyorsanız, onun hizmet ve imkânlarını inceleyin.
2. **Doküman ihtiyacı:** Kimlik belgenize
ihtiyacınız vardır.
3. **Başvuru yöntemi:** Kredi başvurusu bankanın web sitesi veya mobilden veya direk şubeden yapabilirsiniz.