HHaber

Altın zirveye oynuyor

Ramazan bayramı öncesinde ons altın, 2.300 dolar seviyesinden işlem görerek yeni bir rekora çok yaklaştı. Benzer şekilde, gram altın da bu harekete paralel olarak yükselişe geçti ve 2.430 liraya kadar çıktı.

Altın fiyatlarında yaşanan bu yükseliş trendi, dünkü ons fiyatındaki artışın etkisiyle devam ediyor. Haber kaynaklarına göre, gram altın dünün kapanışının üzerinde, 2.405 lira seviyesinden günü tamamladı. Bugün ise artışla başlayan gram altın fiyatı, saat 09.25 itibarıyla önceki kapanışın %0,8 üzerinde, 2.430 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı saatlerde çeyrek altın 4.370 liradan, cumhuriyet altını ise 16.760 liradan alıcı buluyor.

Dün rekor seviyesine ulaşarak 2.354 dolara yükselen ons altının fiyatı, şu anda önceki kapanışa göre %0,2 artışla 2.344 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Analizciler, ABD’de açıklanacak Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin yatırımcıların odak noktası haline geldiğini belirtiyor. Mart ayında aylık %0,3 ve yıllık %3,4 artış beklenen TÜFE’nin altın fiyatları üzerinde etkili olabileceğine dikkat çekiliyor. Dün New York Fed’in yayınladığı Tüketici Beklentileri Anketi sonuçlarına göre, ABD’de tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentisi mart ayında sabit kaldı. Analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu ve teknik açıdan altının ons fiyatında 2.350 ve 2.380 dolar seviyelerinin direnç, 2.330 ve 2.300 doların ise destek konumunda olduğunu vurguluyorlar.

Altın Fiyatlarında Beklentiler ve Yatırımcı Tavsiyeleri
Altın fiyatlarının yönü ve uzmanların analizleri, yatırımcılar için önemli bir referans noktası oluşturuyor. Uzmanlar, altın fiyatlarında tekrar yukarı yönlü bir trendin oluşabileceğini belirtiyorlar.
Yatırımcılara, destek ve direnç seviyelerini takip etmeleri, piyasa gelişmelerini yakından izlemeleri öneriliyor.
Altın piyasası, ekonomik belirsizlikler, jeopolitik riskler ve merkez bankalarının politikalarındaki değişikliklere hassas bir şekilde tepki verebileceği için yatırımcılar, bu faktörleri göz önünde bulundurarak kararlarını şekillendirmeliler.