HHaber

84 yaşındaki kadının karnında 40 yıldır, akıl alır gibi değil

Evet tam 40 yıldır orada olan bir cenine rastlanmıştı. Bu akılalmaz olayın ardında yatan detaylar ise oldukça şaşırtıcıydı.

Meksika’daki hastanede gerçekleşen olayda, 84 yaşındaki kadının karın ağrısı şiddetlenerek artmış, bu durumun üzerine hastane yetkililerine başvurmuştu. Doktorlar, kadının durumunu muayene ederken beklenmedik bir gerçekle yüzleşti: Kadının karnında, tam 40 yıllık bir cenin bulunuyordu.

Meksika’nın kuzeyindeki Durango eyaletinde 84 yaşındaki bir kadın şiddetli karın ağrısı şikayetiyle hastaneye gitti. Doktorlar yaşlı kadını muayene ettiğinde gözlerine inanamadı. Kadının karnında 40 yaşında olduğu düşünülen bir cenine rastlandı… İşte akılalmaz olayın tüm detayları!

İncelemeler sonucunda yaşlı kadının karnındaki fetüsün 40 haftalık olduğu tespit edildi. Yani bu bebek 40 haftalık olana kadar orada büyümüştü… Peki neden doğmadı, neden onca zaman anlaşılmadı bir bebek olduğu?

SEBEBİ BELLİ OLDU
Doktorlar, 84 yaşındaki kadının karnındaki 40 yıllık fetüsün 40 haftaya kadar dış gebelik yüzünden rahim dışında geliştiği için doğumla sonuçlanmadığını açıkladı.
Fetüsün şu an alınması için yapılacak olan cerrahi müdahalenin kadının yaşı itibarıyla riskli olduğu belirtilirken, tıp dünyasında ‘Lithopedion’ olarak adlandırılıyor.

‘Taş bebek’ olarak da bilinen ve çok nadir görülen Lithopedion hastalığı, dış gebelik sırasında anne karnında bebeğin yaşamının sonlanması, ancak vücuttan atılamaması sonucunu doğuruyor.

Anne karnında canlılığını yitiren ve fakat orada kalan ceninin, anneyi zehirlememesi için vücudun savunma mekanizmaları bu cenini kademeli olarak kireçlendirmiş ve anneyi koruma altına almıştır.