HHaber

Siparişlere yetişemiyor, çünkü mağazaların 4’te 1’i fiyatına satıyor

Tepe, fabrikalarda fazlalık olarak geçen ve “atık” diye ayrılan kumaşları satın alarak kıyafet dikmeye başladı. Yaptığı kıyafetleri çevresindekilerden gelen olumlu yorumlar sonucu satmaya karar verdi. İş yerinde 100 TL ile 150 TL arasında ürün satan Tepe, son yıllarda giyim sektörü fiyatlarında yaşanan artışa rağmen ürünlerini mağazalardaki fiyatların 4’te 1’i fiyatına satıyor. Tepe, ürünleri alanların memnun kaldıklarını ve kumaşları ekonomiye kazandırdığı için mutlu olduğunu belirtti.

Ayşe Tepe, kumaşları uygun fiyata alabileceği bir yer bulamadığı için bu fikrinin aklında uzun süredir olduğunu ifade etti. Tekstil fabrikalarından artan kumaşları uygun fiyata satın aldığını söyleyen Tepe, “Çok fazla bir getirisi yok ancak hem ben işimi götürüyorum, hem de insanlar uygun fiyata kıyafet alıyorlar” dedi.

Tepe, mağazalarda satılan benzer ürünleri çeyrek fiyatına sattığını ancak tek farkın kendi ürünlerinde serinin devamının olmaması olduğunu belirtti. Parça kumaşlardan üretim yaptığı için hangi bedeni kurtarırsa ona göre üretim yaptığını ifade eden Tepe, bir kıyafeti yaklaşık 30 dakikada ürettiğini söyledi. Atık diye bilinen kumaşların büyük markaların küçük kumaş parçaları olduğunu belirten Tepe, kıyafetlerinden olumlu dönüşler aldığını sözlerine ekledi.