HHaber

1 ay tüketen hastalık nedir bilmiyor

Tirşik otu adıyla tanınan bu otumuz, doğadan mutfağımıza gelen şifalı otlardan biridir. Peki, tirşik otu nedir, nasıl tüketilmelidir, faydaları nelerdir? İşte tirşik otu hakkındaki herşey…
Tirşik otunun faydaları:
-İştah açıcı özelliği vardır,
-Romatizmal rahatsızlıklara iyi gelir,
-Bağırsak parazitlerini temizler,
-İdrar yolu rahatsızlıklarında iyileşmeyi destekler,
-Ateş düşürücü etkiye sahiptir,
-Midedeki asit seviyesini dengede tutar,
-Diyabet hastalarına olumlu yönde etki eder,
-Bağışıklık sistemini güçlendirir,
-Kas ve kemik sistemini geliştirir,
-Mideyi rahatlatır.

Tirşik otu hakkında dikkat edilmesi gereken önemli husus bu otun kesinlikle çiğ olarak tüketilmemesi gerektiğidir. Çünkü çiğ tirşik otu rahatsızlık verebilir ve aksi bir etki gösterebilir. Tüketecek olan kişiler mutlaka tirşik otunu haşlayarak kullanmalıdır. Tirşik otunun en sağlıklı tüketim şekli ise çorbasını yapmaktır. Eldiven ile temizlenen tirşik otuyla beraber, buğday, yoğurt, un, nohut gibi malzemeler birlikte pişirilerek çorba haline getirilebilir. Tirşik otunun çorba halini kış mevsimine girmeden ayda en az 1 kere içenlerin bağışıklığı güçlenir ve sık sık hastalanmaktan kurtulur.
TİRŞİK OTU NEREDE YETİŞMEKTEDİR? Tirşik otunun yetiştiği asıl bölge Akdeniz olarak bilinmektedir. Sıcak iklimlerde yetişen bu ot, daha çok Osmaniye ve Adana’da bulunmaktadır. Bu otun çiğ halinin aslatüketilmemesi gerektiği, aksi halde çok ciddi rahatsızlıklara neden olacağı unutulmamalı ve kullanılacaksa mutlaka haşlanmalıdır.
Soğuğun etkisini iyice gösterdiği bu günlerde hastalıklardan doğal gıdalarla korunmak için tirşik otunu ayda en az 1 kez bile olsa tüketmeniz şifaya vesile olacaktır.