HHaber

Memur ve emeklilere ek zam

500 bini bulan sözleşmeli personel için kadro beklentilerinin artık son bulduğunu, buna cevap verdiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle dedi:
“Bu kapsamda 4C’den 4B’ye geçenler, mahalli idareler personelleri, vekil ebe, hemşire, aile sağlığı merkezi çalışanları, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları, 50D’li araştırma görevlileri gibi geniş bir alanı kaplayan sözleşmeli personelimizin sorunlarına artık tamamıyle kalıcı çözümler üretiyoruz. Bundan sonra bu personellerimiz de diğer kadrolu kamu görevlileri gibi sözleşmelerinin yenilenmemesi gibi bir ihtimalle karşılaşmayacak.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında devamla şunları da müjdeledi;

-Eş durumu mazereti için diğer eşin de kamu personeli olma şartı gerekmeyecek.
-Kullanılmayan izinler, bir sonraki yıla devredeblecek. Ücretsiz izne ayrılma hakkı da bulunacak.
-İsteğe bağlı yer değişikliği talebi idarenin tasarrufunda olmayacak.
-Sözleşmesi feshedilen personelin doğum sonrası dönüşünde “kurumun takdiri” gibi bir durum gerekmeyecek.
-İstifa sunulması halinde aynı pozisyona dönememe durumu ile yönetici pozisyonunda görevlendirilmeme durumu da artık ortadan kalkacak.
-Yurt dışında eğitim veya görevlendirme, arazi tazminatı alma, yemek ücretinden faydalanma hakları da olacak.
-Sözleşmenin personel tarafından feshi halinde “yıl sonu tazminatı ödenmemesi” durumu da olmayacak.
-Yani aynı çatı altında beraber görev yapmakta olunan kadrolu personel hangi imkanlara sahip ise, sözleşmeli olarak orada bulunan kardeşlerimiz de aynı haklardan artık faydalanabilecek.
500 bin kardeşlerimizi ve ailelerini kapsayan bu adımın hayırlı olmasını diliyorum. Halka hizmeti hakka hizmet olarak gören bir anlayışa sahip olarak, milletimize bu anlayışla hizmet etmeye devam edeceğiz.”

‘Sözleşmeliye Kadro Şöleni’ programında konuşan Erdoğan, “Memur ve memur emeklisi ile tüm emeklilerimizin maaş artış oranını yüzde 25 olarak uygulayacağız” diyerek ek zammın müjdesini de verdi.