HHaber

Kar geliyor, tarih verildi!

Yapılan son değerlendirmelerin gösterdiğine göre; Trakya kesiminin çok bulutlu ve gece saatlerinde sağanak yağışlı, diğer yerlerin ise parçalı ve az bulutlu geçeceği tahminlere yön veriyor. Marmara ile iç kesimlerin yer yer puslu ve sisli olması bekleniyor. Hava sıcaklığında cumartesi günü önemli bir değişiklik beklenmemekle beraber, ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği bekleniliyor. Fakat önümüzdeki günlerde sıcaklıkların düşüşe geçmesi tahmi edilmekte.
Rüzgar tahminine göre; genellikle Güney, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Trakya’da güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli(40-60 km /saat) olarak eseceği belirtiliyor. Rüzgarın Trakya’da güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) eseceği yönündeki tahminler dolayısıyla ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.
Bölgelere göre hava durumu verilerinin aktarılması sonrasında uzman isimlerden kar yağışı ile ilgili tarihler geldi.

İSTANBUL’A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?
İstanbul’da kar beklentisi önümüzdeki ayları işaret ediyor. Batı bölgelerimizdeki kar yağışının İstanbul ili de dahil olmak üzere ocak – şubat ayında olacağı bekleniyor. Yeni yılla beraber Anadolu’da kar olacak diyen uzmanlar ayrıca, rn fazla 2-3 santim kar yağışı olduğunu ve bu durumda da bu ay sonuna kadar batı bölgeler dahil olmak üzere kar beklememek gerektiğini söylüyorlar… Kar ne zaman gelecek sorusunun cevabı ise Ocak ayı.

İSTANBUL’DA BEKLENEN KAR UYDU HARİTASINA DA YANSIDI
Geçtiğimiz günlerde Afyon Kocatepe Üniversitesi İklim Bilimi dalından Dr. Okan Bozyurt da, İstanbul için 18 Aralık tarihinde kar yağışı uyarısı yapmıştı ve bu yağıştan yüksek kesimlerin istifade edeceğini belirtmişti.