HHaber

Kimde ne eksikse

Sınavda görürsün sen dedi. Elbette o andan itibaren öğrenciye takmıştı ve sınavının başarısız geçmesi için elinden geleni yapmıştı. Yalnız sınavda öğrenci tüm soruları mükemmel bir şekilde cevaplayarak onu şaşırttı. Profesör bu sefer de öğrenciye; “Sana son bir soru daha soracağım ve notunu ona göre vereceğim” dedi. Şimdi yolda yürüyorsun ve iki torba çıkıyor karşına. Bu torbaları bulduğunu hayal et, birinde akıl var, diğerinde ise para. Hangi çuvalı alırdın?” dedi.
Profesör, öğrenci cevap vermeden de ekledi:
“Ben akıl olan çuvalı seçerdim mesela…”” Öğrenci yine hazır cevap; “Normal! Kimde ne eksikse onu seçer…” deyiverdi.
Profesör artık dayanamadı ve öğrencinin not defterini alıp içine “öküz” yazdı. Öğrenci nota bakmadan çıkmıştı. Bir dakika sonra öğrenci kapıyı araladı ve dedi ki; “Sayın profesör, imzanızı atmışsınız, fakat notumu yazmayı unutmuşsunuz.”

Evet, belki öğrenciyi edep yoksunu gördünüz, çünkü bize hep büyüklere saygı öğretildi. Ama ya hakkınız yeniyorsa..? İşte o zaman makam sahibi olan ve karşısında edebinizi takındığınız insanlar size haksızlık ediyor olabilir ve o zaman da zannımca bu muameleyi hak eder. Dinsizin hakkından misali 🙂