HHaber

Yüzde 1’lik bir mucizenin hikayesi

Kasabın çöpe attığı etleri topluyordu. Adam kadına yaklaştı ve etlerin iyi olmayan bu kısımlarını neden çöpten topladığını sordu. Kadın utanarak, beş çocuğu olduğunu ve çocuklarının yalnızca yılda bir kez Kurban Bayramında et yediklerini söyledi. Adam duyduklarına çok üzülmüştü. Kasaptan 5 kilo et alarak kadına verdi ve ayrıca kasaptan bu kadına her ay 5 kilo et vermesini isteyerek, bunun için 5 yıllık et parasını ödedi. Kadın gözyaşları ve sevinç içinde ellerini göğe açarak; “Allah’ım, bu adamın bütün zorluklarını kolaylaştır” dedi.
Kadın o kadar içten dua etti ki duası bütün Arş’ı salladı.
Adam Londra’daki hastaneye geldiğinde, ameliyat öncesi tekrar muayene edilmesi gerekiyordu. Muayene eden doktor şaşkına dönmüştü ve üç kez baştan aşağı adamı muayene etti. Sonra doktor, adama bakarak: “Bu bir mucize, kalbin tam sağlam bir halde” dedi.
Adam, kadının onun için ettiği duayı hatırladı ve doktora: “Mucize değil, bir kadının gözyaşları sebebi ile Allah’ın verdiği şifadır bu” dedi.
Taberani’ye göre, Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle buyurmuştur: “Mallarınızı zekatla koruyunuz. Hastalarınızı sadaka ile tedavi ediniz. Belaları da dua ile karşılayıp savınız.”
Yüce Yaratan bizlere de hayatımızı olumlu yönde değiştirecek hayır ve hasenat yapmayı nasip eylesin. AMİN…