HHaber

Altın rekora koşuyor, uzmanlardan yeni tahmin! 

YENİ REKORU İŞARET ETTİ
Altın ve para piyasalarının uzman isimleri, yatırımcılara sabır telkin etmekteler. Piyasayı izleyen yatırımcının kazanacağını dile getiren uzmanlar, zayıflayan dolar endeksinin akabinde altın tarafında yukarı doğru bir eğilimin geldiğine şaret ederken, yeni rekor seviyenin bin 100 TL civarını test edeceğine dikkat çekiyorlar.
2021 ‘in başından bu güne değin, yaklaşık olarak yüzde 170 değer kazanan gram altın, 16 Kasımda bir rekora daha imza attı. Son on günde rekor üzerine rekor kıran gram altın, bugün bin 60 TL’yi test etti ve bunun üzerinde işlem görmeye başladı.
POZİTİF GÖRÜNÜM DEVAM EDECEK Mİ?
Altın ve Para Piyasalarında isim yapmış uzmanlardan biri olan İslam Memiş, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamasında, gram altının bin 60 TL seviyesi için “güçlü bir direnç” ifadesini kullanmıştı. “Hem ons tarafında hem gram tarafında pozitif görünüm devam ediyor” diyen İslam Memiş, açıklamasının devamında ise, bin 100’lü rakamlar için muhtemel seviyeler olabileceğini dile getirmiş, bu seviyelerin de konuşulabileceğini belirtmişti.