HHaber

Sürekli öksürüyor musunuz? Çare yanı başınızda…

Balgam, göğüste salgılanmakt olan, kalın ve yapışkan yapılı bir sıvıdır. Vücut, sağlıklı olduğu sürece çok fazla balgam salgılamaz. Aşırı olarak salgılanması bir uyarıdır.
Doğal balgam söktürücüler sayesinde vücudumuzu iyileştirmek, balgam ve altında yatan sebeplerden kurtulmak mümkün olmaktadır.
⭐Elma sirkesi, içerdiği potasyum ile balgam üretimine sebebiyet vermiş olan enfeksiyonları giderecektir. Bunun için, elma sirkesini bir miktar su ile seyreltip kullanmanız yeterlidir. Böylece size doğal bir balgam söktürücü olur.
⭐Nane yağı antibakteriyel özelliğinden dolayı balgam birikmesine sebebiyet veren enfeksiyonlar ile savaşır. Bir kaba sıcak su ve birkaç damla nane yağı ekleyin. Başınızı bir havlu ya da benzeri bir şey ile örtün. Buharı günde 2 defa soluyun.
⭐Tuzlu su ile gargara yapın. Bunu günde en az 3 defa yaparak balgamdan kurtulabileceğinizi biliyor muydunuz? Bir bardak orta sıcaklıktaki suya bir çay kaşığı tuz ekleyin ve karıştırın. Bu gargara ile anında rahatlama hissedeceksiniz.
⭐Bal tüketiminin aşırı balgam oluşumunu engellediği kanıtlanmıştır. Balgama karşı en iyi söktürücülerden biri olan balı düzenli tüketerek bu problemden kurtulabilirsiniz.
⭐Limonun C vitamini yönünden oldukça zengin olduğunu bilmeyen yoktur. Vücudun aşırı balgam üretmesine neden olan enfeksiyonlar ile mücadele esnasında C vitamini çok iyi bir koruyucudur. Tüketeceğiniz limon suyu ile aşırı balgam sorunundan kurtulmanız mümkün olacaktır.