HHaber

Bel fıtığına ne iyi gelir Bel fıtığı ağrısını geçirecek 5 bitkisel yöntem

Bel fıtığı ağrısına neler iyi gelir sizin için derledik.
1. Defne yaprağı: İiddetli bel ağrısı yaşayan herkesin rahatlıkla kullanabileceği bir bitkidir.
Gerekli malzemeler:
– 10 gram defne yaprağı
– Sıcak su
Bir kabın içerisine defne yaprağını koyarak üzereine sıcak suyu da ekleyin ve 5 dakika kadar kaynamasına izin verin. Kaynadıktan sonra ılık hale gelene kadar demlemeye bırakın. Akabinde de bu karışımı günde 2 bardağı aşmayacak şekilde tüketmeye devam edin.
2. Papatya çayı: Sıkışan sinirlerin genişlemesinde etkili olan papatya çayı, ağrının giderilmesinde hem hızlı hem de etkili bir çözüm yoludur.
Gerekli malzemeler:
– Papatya
– Sıcak su
Bir bardak sıcak su içerisine atacağınız 4 ila 5 adet papatyayı kaynatın ve akabinde de günde 2 defa olacak şekilde tüketin.
3. Lahana yaprağı: Lahana yaprakları doğal bir ağrı kesici işlevi görürler. Şiddetli bel sancıları karşısında etkin bir şekilde mücadele eden lahana yaprakları ile ağrılara veda edeceksiniz.
Gerekli malzemeler:
– Yeterli miktarda lahana yaprağı
– Sıcak su
Bir tencereye sıcak su koyun ve lahana yaprağını içine atıp kaynatın. Lahana yaprakları yumuşadıktan sonra suyunu süzüp bir tülbente sarmak suretiyle ağrılı olan bölgeye uygulayın. Bu uygulamaya yarım saat devam edin. Çok etkili olduğunu göreceksiniz.
4. Hindistan cevizi yağı: Hindistan cevizi yağı hem cilt hem de vücut için çok faydalıdır. İçeriğinde yer alan yağlı asitler sayesinde iltihapları ortadan kaldırır ve yağı da, kas ağrılarını hafifletmektedir.
Gerekli malzemeler:
– 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağını ısıtıp ısındıktan sonra ılımaya bırakın sonrasında da yeterli seviyeye ulaştığında, şikayetiniz olan bölgeye masaj yaparak yedirin. Yaklaşık 10 dakika boyunca buna devam edin ve cildin yağı emmesini sağlayın.
5. Fesleğen: Fesleğen kürü ile şiddetli bel ağrılarınıza veda etmeniz mümkün olacak..
Gerekli malzemeler:
– 9 ila 10 adet fesleğen yaprağı
– Sıcak su
– Tuz
Bir su bardağı içerisine fesleğen yapraklarını koyun ve üzerine sıcak su ilave ederek kaynamaya bırakın. Akabinde suyun ılımasıyla beraber içerisine bir tutam tuzu da ekleyip tüketin. Günde 1 veya tercihe göre 2 günde 1 uygulayacağınız bu yöntem ile ilaçsız kas gevşetici etkisine kavuşmuş olursunuz.