HHaber

Diyabetten kolesterole her derdin devası, işte o mucizevi tohum-2

Deve dikeni tohumunu ve bal ile karıştırdığınızda karaciğer sağlığınızı korumadaki en büyük yardımcınız olabilmekte. Eğer karaciğerleriniz rahatsız ise, her sabah deve dikeni tohumu ile bir miktar balı karıştırıp bir tatlı kaşığı kadar tüketebilirsiniz. Kullanmadan önce, eğer deva eden ilaçlarınız varsa lütfen doktorunuzdan onay almanız gerektiğini unutmayınız.
Deve dikenini tohumu hangi hastalıklarda kullanılır?
-Deve dikeni tohumunun gençleştirici bir özelliği bulunduğu da kaydedilmektedir. Yaşlılık etkilerini azaltan deve dikeni tohumu, cilt için birebirdir.
-Tohumunda antioksidan mineraller bulunduran deve dikeni, kandaki faydasız maddelerin temizlenmesini de sağlayarak vücudun genel durumunu iyileştirmektedir.
-Safra yollarını da temizleyen deve dikeni tohumu, çay şeklinde tüketildiğinde ise taş oluşumunu önlemektedir.
-Kan şekeri için de çok faydalı olan deve dikeni tohumu, kan şekerinin yükselmesini önlemektedir.
-Deve dikeni tohumunun çayı, kolesterolü dengeler, fakat kolesterol için ilaç kullanmakta iseniz; doktorunuza danışmanız tavsiye edilmektedir.
-Serbest radikalleri de önleyen deve dikeni tohumu, kanser oluşumunu önleyecek kadar da etkili süper bir bitkidir. Vücudu koruyan deve dikeni tohumu, kanserli hücrelerin yayılmasını önler.
Deve dikeni nasıl kullanılmalıdır?
Deve dikeni tohumu bir kaç türlü kullanılabilmektedir.
1. Haşlayarak: Deve dikeni tohumunu haşladıktan sonra tüketebilirsiniz. Haşladıktan sonra isterseniz salataların içinde veya bal ile karıştırarak da tercih edebilirsiniz.
2.Kavurarak : Deve dikeni tohumunun kısık ateşte ve yavaş yavaş kavrulması önerilmektedir. Kavurduğunuz deve dikeni tohumunu cam kavanozda serin bir yerde muhafaza ederseniz, bitki çayı halinde de kullanabilirsiniz.
3.Bitki çayı: Aktardan temin edeceğiz deve dikeni tohumunu, sıcak su içerisine atmak suretiyle, bir müddet bekletip bitki çayı formunda tüketebilirsiniz.

Devamlı ilaç kullanmaktaysanız, deve dikeni tohumu çayını kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız.